Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami igazi Jó pizza recept...

Valami igazi Jó pizza recept ami megfelel egy éterembe?

Figyelt kérdés

légyszi ad meg milyen lisztet használsz ill. hogy kevered


Köszönöm!


2011. febr. 20. 21:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%

" drágám az élesztőt kell felfuttatni langyos cukros tejben!!! próbáld ki, mielőtt röhögőgörcsben meghalsz!! "


Drágám mielőtt tudatlanságban meghalsz: NEM KELL TEJBEN FELFUTTATNI!


És közlöm hogy nem otthon myomiskodó pancser vagyok aki mákot is akar tenni a pizzatésztába hanem pizzériában dolgozó szakács.És dolgoztam olaszban is és ők sem futtatják fel tejben az élesztőt. És nem tesznek a tésztába sem oregánót, sem borsot, sem tejfölt de bármily' hihetetlen gumicukrot se! Jó kotyvasztást! :)

2011. febr. 24. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/27 anonim ***** válasza:
gondolod, hogy valaki Téged kérdezett " űberfa*a" pizzás?
2011. febr. 24. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/27 anonim ***** válasza:

A legeslegjobb:


1 db nagy méretű, vékony tésztájú pizzához:


20 dkg kenyérliszt (vagy fele sima, fele rétes)

110 ml hideg víz

1 dkg élesztő

1 kiskanál só

1 kiskanál oregánó

1 szűk kiskanál cukor (csak ha meg akarom gyorsítani a kelést)

1-2 evőkanál oolivaolaj


Az élesztőt nem futtatom, csak simán belemorzsolom.

Ezzel a tésztával könnyű dolgozni, vékonyra nyújtható.

A titka: 250 fokon sütöm, előmelegített sütőben 10 percig. A sütőlemezt is beteszem felforrósodni, a tésztát liszttel meghintett sütőpapíron nyújtom ki, ráteszem a feltétet, majd a forró sütőlemezre húzom, és gyorsan be a sütőben.

Ez annyira jó recept, hogy én már soha többé nem fogom máshogy készíteni.

Tipp: ha a ropogós tésztát szereted, akkor a sütőpapírt kukoricaliszttel vagy rétesliszttel hintsd meg!

2011. febr. 24. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/27 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy csinálom, mint az első és IMÁDOM!!!
2011. febr. 24. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Én meg csak összeszórom. Főzök héjában egy közepes krumplit, és összenyomom. Fél kg finomliszt, 1 ek cukor, fél ek só, 1 zacskó instant élesztő plusz az összetört krumpli meg egy kis olaj, összekeverem langyos vízzel, várok húsz percet és belenyomkodom egy tepsibe. Finom tészta lesz. :) Régen a krumpli helyett krumpliport használtam. Ja, van, hogy kenyér helyett is pizzatésztát sütök, ilyenkor szórok bele különféle fűszereket vagy köménymagot is.
2011. febr. 24. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/27 anonim ***** válasza:

"gondolod, hogy valaki Téged kérdezett " űberfa*a" pizzás?"


Gondolom, mivel nem volt odaírva a kérdéshez hogy csak dilettánsok írjanak. Tejespizza.... eszem fa*zom megáll...

2011. márc. 11. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/27 anonim ***** válasza:

mivel csak most kapcsoltál, gondolom megállt mind a kettő XDDD

de kitartás pajtás, lesz ez még jobb is.

2011. márc. 11. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/27 Tinker Bell ***** válasza:
64%

Sok boldog pillanatot okoztok nekem, tudjátok-e! De ez már egy kicsit túl megy a határokon!


A bizonyos überf@sza pizzásnak igaza van, akárki akármit mond! A pizza tésztájába nem kell tej!


Kedves másik válaszoló, aki ilyen szavakkal illeti a "Pizzást" elszégyellhetné magát, hogy egy másik pizzás kérdésnél is felemlegette, és nem túl jó színben tüntette fel! Holott igaza van! Arra a kérdésre direkt nem is válaszoltam, de most már nem tudom magamban tartani!


Arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül őt minősíti, hogy későn válaszolt, hanem inkább téged, hogy esetleg te egész nap a gép előtt ülsz és vadászod, hogy ki az akit le lehet alázni! Arra még véletlenül sem gondoltál, hogy dolgozik?


Ezt abszolút nem lehet felróni senkinek ezen az oldalon! Sok minden van amit fel lehet, mint például a helyesírás, de ezt nem!

2011. márc. 11. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/27 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó Válaszoló!

Igazán szép Tőled, hogy megvéded pizzaszakács barátunkat, de engedd meg, hogy, a hétköznapi ,az Ő szavaival élve, mi

"kotyvasztók" úgy csináljuk a nekünk ízlő pizzát,ahogy tetszik.

A receptet úgy adták közre, hogy az élesztőt kicsi tejben felfuttatni,.....innét kezdve, mindenkinek működött,kár volt hivalkodni és kötekednie az Tisztelt pizzaszakértőnek.

Ő is és Te is, ha hallgattok volna, bölcsebbek maradtatok volna...

Szép estét :))

2011. márc. 11. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 Tinker Bell ***** válasza:

Te pedig inkább ne írtál volna semmit, akkor most nem tartoznál azok közé, akik nem tudnak egy mondatot sem helyesen leírni!


Inkább erre figyelj oda, ne arra, hogy ki, mikor válaszol egy-egy kérdésre!


Engem nem érdekel, hogy ki milyen ..... csinál a konyhájában, csak a h_lyeségét ne terjesztené itt!


Beszélsz itt a bölcsességről, közben pedig akkora hibát vétesz a konyhában mikor tejet raksz a pizzatésztába, mintha egy 40.000 forintos bort műanyag pohárból, kólával innál!

2011. márc. 11. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!