Pizza tészta recept?
Van egy scak nem tudom, hogy jó-e, tojás nincs benne, meg ez vízzel van nem tejjel. Szerintetek? Vagy tudtok jobbat?
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl langyos sós víz
- 2 ek. olaj
Szia!
Nekem jónak tűnik, de megosztok veled egy másik receptet, amit itt olvastam a GYK-n, azóta ezt sütöm, sztm nagyon finom, és nagyon gyors.
Tényleg búzadara kell bele, és nem fog ropogni a fogad alatt. Próbáld ki!
Én a víz helyett minid tejet használok és nem csak az élesztő felfuttatásához.
Amúgy az a jó pizzatészta, amelyik nincs túlkombinálva.
Mondjuk ha a tésztába gyúrsz egy kis oregánót, akkor még pikánsabb az íze, de én 10 esetből 9x elfelejtek beletenni és így is elfogy.
Én ezt szoktam sütni:
Hozzávalók:
30 dkg liszt,1 tojás,2 dl tej,2 evőkanál olaj,1,5 dkg élesztő,1 teáskanál cukor,1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük (előmelegített sütőbe 5 perc), rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is.
1x valamelyik oldalról szedtem, azóta ezt sütöm és 2 db lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!