Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami igazi Jó pizza recept...

Valami igazi Jó pizza recept ami megfelel egy éterembe?

Figyelt kérdés

légyszi ad meg milyen lisztet használsz ill. hogy kevered


Köszönöm!


2011. febr. 20. 21:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
68%

a céghez sokáig hozattunk innét-onnét pizzát, igen különböző minőségűek voltak. aztán kaptam egy receptet

és otthon nekiálltam. ennél finomabbat még egyik szállítótól sem kaptam, úgy, hogy maradok ezután a házinál.

hozzávalók:

-40 dkg finomliszt

-egy teáskanál só

-1 dl langyos tej egy-két lapos ek. cukorral és egy fél kocka élesztő belemorzsolva, felfuttatjuk.

hozzáadjuk a liszthez, plusz 3 ek. olajat és annyi langyos vizet, hogy jól gyúrható, nyújtható legyen.

az edény falától magától elválik.

letakarjuk és kelesztjük fél órát.

ebből két 32 cm pizza lesz, vagy két közepes tepsire való.

a tepsit /pizzasütőt,ami most a teszkóban egy ezres/olajjal kikenjük és belenyomkodjuk a kinyújtott tésztát.

még sütés előtt rakjuk rá a feltétet, aminek alapja nálam

pizzakrém, egy kis kecsappal szelidítve. ezzel megkenjük a tésztát aztán tetszés szerint megpakoljuk, sonka, szalámi, gomba, kukorica,tonhal,ananász, szóval bármi amit szeretünk.

megszórjuk egy kis pizza fűszerkeverékkel és legvégén sajttal szórjuk meg.

előmelegített forró sütőben sütjük kb 20 percig. az első 20 percben ne nyissuk ki az ajtót.

egy tubus pizzakrém kb 3 adaghoz elég.az Univer nagyon finom.

ajánlom próbáld ki , nem fogsz csalódni.

üdv.

2011. febr. 21. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
57%

:)))))

Na ezt hagyjad. Pizzában nincs tej.Olaszok fetrengve röhögnének ezen. Víz, liszt, élesztő, olaj, só. Az olaszok durum lisztből csinálják. Én finomlisztből szoktam és jól kidagasztom.

2011. febr. 23. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
0%
Ja kihagytam a cukrot.
2011. febr. 23. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
0%
drágám az élesztőt kell felfuttatni langyos cukros tejben!!! próbáld ki, mielőtt röhögőgörcsben meghalsz!!
2011. febr. 23. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 Tinker Bell ***** válasza:

Nem akarok megbántani senkit és kötekedni sem akarok, de én így csinálom:


Egy kiló liszthez langyos vízben elkevert másfél kocka élesztőt, 4 evőkanál olajat, két teáskanál sót adok! Cukrot soha! Amikor először kipróbáltam, adtam hozzá a recept szerint egy teáskanál cukrot és olyan bűn rossz lett, hogy inkább Nutellát kentem volna rá, mintsem kechupot és sonkát!


Ebből az adagból 8 közepes pizza lesz. De ez függ attól is, hogy milyen vastag tésztával szereted!

Nálunk a kechup, sonka, lila hagyma, bacon, pizza fűszerkeverék, sajt a nyerő!

2011. febr. 23. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 Tinker Bell ***** válasza:

Jah, finomlisztből csinálom és van, hogy olivaolajjal, van hogy étolajjal! Egyformán finom!


=o)

2011. febr. 23. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:

Nekem a Stahl -féle recept jött be:

Hozzávalók:

1 kiló liszt

2 lapos evőkanál só

1 evőkanál szárított oregano

frissen őrölt fekete bors

2 tasak szárított élesztő

2 teáskanál cukor

6 deci langyos víz

6 evőkanál olivaolaj


olivaolaj a tál kikenéséhez


Először langyosra melegítem a lisztet a mikróban úgy, hogy a legalacsonyabb fokozatra zacskóstul beteszem 1 percre, aztán beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot.

Utána a legnagyobb keverőtálamba amim csak van, beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára és hozzáteszem az olivaolajat is.

Előszedem a kézi robotgépet, beleillesztem a tésztadagasztó-karokat, majd lassú fokozatra kapcsolom és elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát.

Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.

Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a többi cipót. (Ha a várakozás alatt nagyon duzzadoznának, akkor hűvősebb helyre költöztetem őket.)

A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizzamártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.

4 tekintélyes méretű pizza lesz belőle 8 ember számára.



És a pizzamártást is szeretem, bár ezt nem kérted:

Hozzávalók:

1 doboz (40 dekás) hámozott paradicsom konzerv

2 teáskanál szárított oregano

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olivaolaj

1 evőkanálnyi sűrített paradicsompép

frissen őrölt fekete bors


Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet belezuttyantom a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganot.

A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprésen, majd az erős illatú zúzadékot is beleteszem a turmixgépbe.

Löttyintek hozzá olivaolajat és belekanalazom a sűrített paradicsomot.

Tekerek hozzá frissen őrölt borsot -sót azért nem, mert a pizzán a toppingok és a sajt úgyis elég sós lesz-, és röpke pillanatok alatt krémesre turmixolom szét a pizzamártást.

4 nagy pizzához elég.



Üdv!

2011. febr. 23. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
31%

"toppingok" és hasonlók... hát ezen tényleg röhögni kell!

Igazi Juditkás...

2011. febr. 23. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 anonim válasza:
53%
40dkg finom liszt, 1 teás kanál só,1 evőkanál olaj, fél cs. élesztő, 1dl tej 1 evő kanál cukorral amiben az élesztőt felfuttatom,.Utoljára tettem a tésztába egy kis szárított bazsalikomot is, így még finomabb lett. Egyébként mindegy, hogy langyos tejben, vagy vízzel csinálod, én mindkettőt próbáltam. Bár én inkább tejesen szoktam, de csak megszokásból, mert anyukámtól így láttam.
2011. febr. 23. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:

kedves utolsó! a receptjeink szinte hajszálra megegyeznek:))

az élesztő felfuttatására tejben vagy vízben még a legjobb pékek is azt mondják, hogy mindegy.hogy langyos legyen és egy kis cukor, viszont elengedhetetlen az élesztő "kibontakozásához"

az pedig, hogy az olaszok hogyan csinálják, legyen az ő dolguk,ők sem tudnának tökéletes marhalábszár pörköltet

csinálni...

Sthal erőltetett stílusáról pedig jobb nem is beszélni.

viszont jól megél belőle:)

2011. febr. 24. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!