Mi az az édesség vagy étel amit gyerekkorodba nagyon szerettél de már nem kapható az üzletekben?
Cigirágó:)) Bármit megtettem volna érte.
32 éves vagyok és nem dohányzom/tam, de azért majd megvesztem.
cigirágót is sok helyen lehet kapni.
nemrég a karácsonyi vásárban is láttam.
akár hiszitek akár nem, a hatvanas években is volt laprágó.
sárga papírban volt, egyhén mentolos, de inkább édes volt.
no meg a "hitlerszalonna":))) a napközis bukta csak azzal készült, de uzsonnára is kaptunk egy csíkot egy félszelet
barna, tömör kenyéren.no akkor nem a reformétkezés jegyében volt barna a kenyér.....
leszedtük a hivatalos nevén, vegyes gyümölcsízt a kenyérről, mert szó ,ami szó finom édes volt, a kenyeret pedig a szemetesbe dobtuk.
aztán a Teri néni kiszedte a szemetesből, és vitte a malacainak.
semmi sem veszett kárba:)))
A Fincsi tejszínhab. Az igen.
Mezőgazdasági szakközepesként 1 hét gyakorlatot kellett tölteni a Tejiparnál, ahol többek között ezt is gyártották, meg a mazsolás krémtúrót is.
Természetesen korlátlanul ehettünk belőle, csak elvinni nem volt szabad. Az ad. libitum (jóllakásig etetve) fogyasztás a 3. nap körül olyan hasmenést eredményezett, ami a gyakorlat végéig tartott, és komoly nehézségeket okozott a busszal való "balesetmentes" hazajutásban.
Zoli, hol voltál gyakszin??? amúgy gondoltam, hogy mezős vagy, de a Tejipar nagyon érdekelne, mert tudtommal csak mi gyártottunk a 70-es években mazsolás krémtúrót:))
üdv-e-
A Melódia csoki a 4 szem mogyoróformával
újragyártják, szegény gyerekek meg elhiszik, hogy ez a csokoládé.... a régi nyomában sem jár!
és a barackmagból készült töltelékes csoki
meg az a cukor? amiben csokikrém volt, kívül tejdropsz, és szopogatni kellett, míg a cukor meg nem adta magát, és elérted a csokitölteléket
meg az igazi bohóc csoki szelet
és régen a Százszorszép bonbonból is kaptam.
lehet ma 4000-ért kapni, de nem szánok ennyit egy esetleges csalódásra... -
mert a Korfu is kapható, telenyomva xantángumival :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!