Mi az az édesség vagy étel amit gyerekkorodba nagyon szerettél de már nem kapható az üzletekben?
Rengeteget felsoroltatok, imádtam mindet. Próbálok hozzátenni.
Bajtárs szelet, Inota szelet,Tisza kavics, Lengyel bocis karamella(10Ft 20 fillér volt egy zacsi, 4-5 embernek kellett összeállni),Tejdropsz, 2forintos savanyúcukor,
3 forintos Coca-Cola, csatos Bambi, stb.
Télen egyszer BANÁN.
Zolikám, én a mi időnkből Coca-colásra nem emlékszem.
1969-ben ittam először üveges 2 dl-es Cocát.
üdv-e-
én is imádtam a tejdropszot:)) de emlékszem még a gyógypemetefű zöldes-dobozos cukorkára, a háromszögalakú
barna-sárga-fekete gyógycukorra,és akkor is volt Negró, sőt akkor volt Negró...
aztána töltött és töltetlen savanyúkra, amik tényleg 2-ft-ba kerültek
volt citromalakú,volt nagyobbszemű töltött málna,a kisebbszemű töltetlen málna, a gerezdalakú narancs.
meg a zacskós narancsízű pezsgőpor, amit a zacsiból nyalogattunk az ujjunkkal.
a macskanyelv pedig már luxuskategória volt:))
köszi az infót a Deli csokival kapcsolatban.
lehet, hogy majd hozatok egy isemrősömmel. :)
pemetefüves fémdobozos cukorkát árusítanak CBA-ban is.
Bp.-en a Bosnyák tériben biztos, hogy kapható.
Tegnap 19:23 -e-
Én is olyan '70 körül, mégpedig egy BNV-re cipeltek el bennünket Pestre, (falun lakom), 9 éves voltam, még gyerekkornak számítom. Emlékszem, a málnaszörp után fintorogtunk, hogy Fagifor ízű a Cola.
Itt, és ekkor ettem először jégkrémet is(talán Leo..?),
annyira bejött, hogy betegre faltam magam belőle, hazafelé a vonaton versenyt hánytunk.
Asszem még nem volt említve a Nebuló cukor.
Doboszoli, sajnos akkor én vagyok az öregebb, mert én 69-ben már tinileány voltam:)))
de a kommentjeidet olvasva sokban egyezik az izlésünk és a véleményünk.
kapsz is tőlem mindig jutipontot:))
üdv-e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!