Mi az az étel amit szerintetek és párotok szerint a legjobban készítetek?
Nálunk a húsleves. Felteszem főni a húst (általában csirkeszárny, vagy ami olcsó), aztán megpucolom a zöldséget és beleteszem, majd fűszerezem. A fűszerezés a kulcs szerintem, soha nem használok előre elkészített fűszerkeveréket, leveskockát, vegetát, hanem van egy csomó fűszer itthon, és mindig azokból válogatok az ételbe. Egy húslevesbe minimum 5-7 féle fűszer kerül.
Másik kedvence a borsófőzelék, ezt paprika és fokhagyma nélkül készítem, bazsalikommal, nem rántom, hanem habarom, méghozzá joghurttal. Isteni :)
A metélőhagymás csirkemellem.
Nagyon egyszerű elkészíteni: A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, fél órára állni hagyom. Addig 1 nagy dobozos tejfölt egy keverőtálba öntök. Egy csomag friss metélőhagymát (snidlinget) apróra vágok, ezt belekeverem a tejfölbe. Teszek még bele 1 tojást és 2 evőkanál lisztet és egy csipet sót. Olyan sűrűnek kell lennie a mártásnak, hogy a húsra ráragadjon. Olajat melegítek egy mély serpenyőben. Sütés előtt a húsokat lisztbe forgatom, majd belemártom a tejfölös masszába, és közepesen forró olajban sütöm, míg aranybarna nem lesz. Sültkrumplival tálalom.
Én inkább azt írnám amit nem szeret annyira, mert az a kevesebb!:-) Az enyém hihetetlenül szeret mindent amit elé rakok, a kínaiimért meg a barbecue-meg hasonló ízvilágú cuccaimért különösen oda van, gondolom mert náluk főleg magyarosan főznek.
Bár szerencsés testalkatú, szerintem még a vasat is megemésztené(tehát nincs rászorulva az egészséges kajákra) de a diétás kajáimat szó szerint falja! ..falNÁ-ha engedném!:-)
Pulyka Beigli : A párom kedvence ha minden nap lenne az se lenne baj.
Pulyka Beigli.
25dkg liszt
10dkg vaj
2csapott evő kanál porcukor
2dkg élesztő
1tojás
2dl tej
20dkg füstölt sajt
Ebböl tésztát gyurunk : Nem kell nagyon dagasztani .csak annyira ,hogy össze álljon.
Be teszük a hütöbe,hogy megkeljen. / ez a tészta 1 órát,vagy akár 1 éjszakát is állhat hütöben.
Töltelék.
10 szelet vékonyra kiklopfolt csirke,vagy pulyka mell.
14 szelet bacon szalonna
14 szeletelt sajt trappista
A meg kelt tésztát 2 felé osztom.
Téglalap alakura kinyujtom. Ráteszem először a bacont,majd a húst a húst sózom,borsozom,de csak azt felét amelyiket nem éri a szallonna . Erre teszem a sajtot. Fel tekerem úgy ahogy kalácsot szoktuk. Sütö papirba teszem ,ugy hogy a papír túl logjón a beijglin. A másik tekercset ugyan igy rakom össze. Azt is sütő papirba teszem : A tepsibe eggymás mellé rakom. Alacsony hő fokon kezdem el sütni .A mi 150C _Ot jelent. 40percig : majd 17§ C_on még kb 30percig sütöm. Hidege,és melegen is jó . Én hideg tálra szoktam csinálni,vékonyan szeletelem fel. A tésztájábolszoktam üres kifliket csinálni,vagy csirkemájas pogácsákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!