Krumplis étel receptek?
Holnap csülkös bablevest csinálok. Szeretnék hozzá valami finom szafftos krumplis "másodikat.
Tudom,hogy van egy csomó link,de én bevált receptekre vágyok.. Hagyományos,sütőben készült fincsire...
Csináltam már olyat,hogy a tejfölt beízesítettem ,nyers tojással összekevertem,és be a sütőbe.......ISTENII !!!Valami ilyenre gondolok.. :)))
Hozzávalók:
80 dkg szűzérme
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, kiskanál őrölt pirospaprika, kevés őrölt bors
liszt, olaj a sütéshez
Elkészítés:
A szűzérméket felszeletelem, kicsit kiverem. Az őrölt borssal összekevert lisztbe forgatom, majd kisütöm. A visszamaradt zsiradékban megpirítom a kockára vágott hagymákat, majd hozzáadom a kockára vágott paradicsomot és a nagyobb kockára vágott paprikát. Megszórom a pirospaprikával, sózom, lecsóalapot készítek. Ha kész, a kisütött szűzérméket belerakom, összeforralom, melegen tartom. Közben héjában megfőzöm a burgonyát, kihűtöm, majd karikára vágom, s kisütöm. Egy tűzálló tálban rétegesen elhelyezem, és kbb 15 percig 150 fokom sütöm.
rakott krumli, A rétegekközé tegyél besamel mártást tejszinel elkeverve igy szaftos lesz.
Dödölle piritott ,hagymás tejfölel nyakon öntve...
Köszi nektek!
Azt a besamell mártásos krumplit kipróbálom,de csak főtt tojást teszek bele,mert a levesem tele van kolbásszal. :)
Köszi mégegyszer!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!