Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem puhul meg a mézeskal...

Miért nem puhul meg a mézeskalácsom? Már napok óta zacskóban tartom, mert úgy tudom így megpuhul, de semmi, még mindig kőkemény. Elrontottam valamit?

Figyelt kérdés
2010. dec. 17. 13:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Azt hallottam, hogy ez azért van mert nem eredeti a méz amit felhasználtál, hanem cukorból készült hamisítvány. Nyilván nem te vagy ezért a hibás. Sok hamisított méz van a boltokban, téged is becsaptak.
2010. dec. 17. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
:(( pedig anyukámék háztól vették. és akkor már nem is tudok mit csinálni?
2010. dec. 17. 13:13
 3/17 anonim ***** válasza:

val.szeg rossz receptből csináltad, amiben rossz a méz, liszt stb. aránya egymáshoz viszonyítva.

ezen az oldalon olvashatsz bevált recepteket, amik már kezdetektől puha finomak, csak írd be a keresőbe.

2010. dec. 17. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó a recepted :)

Amúgy fémdobozba tedd,és tegyél mellé félbevágott almát,ettől megpuhul,ja és olyan recept alapján süsd,amibe szódabikarbóna kell,és nem sütőpor,mert a szódabikarbóna miatt is lesz puha.

2010. dec. 17. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:
szódabikarbónával csináltam :( tényleg nem értem,na majd máskor
2010. dec. 17. 13:24
 6/17 anonim ***** válasza:
tegyél mellé egy fél almát
2010. dec. 17. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
Vagy tedd dobozba úgy, hogy teszel még bele mellé egy kis kupica vizet!
2010. dec. 17. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:

5. vagyok

A gyúrásnál-nyújtásnál nem használtál túl sok lisztet? Mert elvileg a jó mézeskalácstészta akkor is ragad, amikor már kész. Nem szabad annyi lisztet hozzárakni, hogy ne ragadjon le!

2010. dec. 17. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:

Én nem tennék mellé almát az alábbi okból:

Az alma a többi gyümölcshöz hasonlóan tovább él a tárolás során. Lélegzéskor, utóérése folyamán szén-doxidot és etilént bocsát ki, miközben oxigént vesz fel. Ez az emberi szervezetre és a már együtt tárolt dolgokra romlandó állapotot idéz elő. Az almát mindig elkülönítve kell tárolni.

2010. dec. 17. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 doboszoli ***** válasza:

Tegnap hallottam: egy napra a hűtőbe,(nem fagyasztó),és

-állítólag- megpuhul.

2010. dec. 17. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!