Miért nem puhul meg a mézeskalácsom? Már napok óta zacskóban tartom, mert úgy tudom így megpuhul, de semmi, még mindig kőkemény. Elrontottam valamit?
val.szeg rossz receptből csináltad, amiben rossz a méz, liszt stb. aránya egymáshoz viszonyítva.
ezen az oldalon olvashatsz bevált recepteket, amik már kezdetektől puha finomak, csak írd be a keresőbe.
Nem jó a recepted :)
Amúgy fémdobozba tedd,és tegyél mellé félbevágott almát,ettől megpuhul,ja és olyan recept alapján süsd,amibe szódabikarbóna kell,és nem sütőpor,mert a szódabikarbóna miatt is lesz puha.
5. vagyok
A gyúrásnál-nyújtásnál nem használtál túl sok lisztet? Mert elvileg a jó mézeskalácstészta akkor is ragad, amikor már kész. Nem szabad annyi lisztet hozzárakni, hogy ne ragadjon le!
Én nem tennék mellé almát az alábbi okból:
Az alma a többi gyümölcshöz hasonlóan tovább él a tárolás során. Lélegzéskor, utóérése folyamán szén-doxidot és etilént bocsát ki, miközben oxigént vesz fel. Ez az emberi szervezetre és a már együtt tárolt dolgokra romlandó állapotot idéz elő. Az almát mindig elkülönítve kell tárolni.
Tegnap hallottam: egy napra a hűtőbe,(nem fagyasztó),és
-állítólag- megpuhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!