Segitség! Elrontottam a bablevest! Van erre valami trükk?
Mielött lecikiznétek, életem első bablevese (meg egyáltalán első főzése), tök jól sikerült, amit ellestem a nőktöl azt mind bevetettem.
Sajnos egy lényeges lépés lemaradt, nem áztattam be a babot, igy az kemény maradt.
24 órája fő, de a bab nem puhul. Ennél tovább pedig nem fözném, már darabokra hullik a csülök.
Van igy utólag valami trükk amivel még puhithatom a babot vagy ennek már löttek?
Sajnálnám kidobni, tényleg jó az ize meg minden, csak hát az a fránya bab nem az igazi benne.
Az áztatás csak annyit jelent, hogy kicsivel hamarabb fő meg.
A kics mondjuk fél óra. Ha egy nap alatt nem puhul fel, akkor annak annyit jelentett volna az áztatás, mint halottnak a csók.
Valami jura korabeli paleontológiai lelet lehetett az a bab. Utólagos trükk nincs.
Ha csak ilyen babhoz tudsz hozzájutni, akkor legközelebb előzőnap főzd meg a csülköt vízben, másnap abban a vízben főzd a babot, így az íze is benne lesz, és korlátlan ideig főzheted. (lassan főzd a csülköt is, meg a babot is)
"..jura korabeli paleontológiai lelet lehetett.."
Nagyon jól indul a napom. Tetszett!!!
Kemény bab ellen a legjobb megoldás egy 100-as vasszög.
nem vicc, egy piacos nénitől tanultam!!egyszer panaszkodtam, hogy a beáztatott bab is kőszikla maradt,akkor adta ezt a tanácsot.És a lényeg , valóban működik.Együtt kell főzni a babbal, ami egy óra múlva már puhul is és nemsokára kész.
Csak úgy ne járjatok, mint én,hogy nem találtam a szöget,és párom kimerte magának a sűrűjével együtt....:))
Ezt szódabikarbónás trükköt kipróbálom.
Az az igazság, hogy a csülök megfött, kivettem, de bab még ilyen 50%-nál sem tart. Az ize tökéletes a levesnek, félek bármit teszek csak rontanék rajta. Ezt terveztem magamnak hétvégére.
24 órán át föt (kis lángon, ahogy másoktól láttam), de nem puhult meg.
Egy dolgot csinálnék magamtól, hogy felöntöm vizzel és fözöm tovább csak a babot, de akkor meg elvesztem az izt, ha jól sejtem.
Felönthetem vizzel és fözhetem még ennél is tovább? Ha igen akkor fedő rá vagy ne?
Ha semmi sem segit jön a szódabikarbóna, ha az sem akkor kuka és eszem zsiroskenyeret.
Mégsem olyan egyszerü dolog ez a főzés mint ahogy gondoltam.
Ha felöntöd vízzel,akkor biztosan nem puhul meg a babod,csak rossz lesz a levesed. Egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát tegyél bele,és úgy főzd tovább.
Ha mégsem puhulna meg,akkor szűrd le a levét egy másik edénybe, főzz bele zöldséget és csipetkét. Tegyél bele a csülök húsából,és akkor lesz egy jó levesed is.
Következőt javaslom:
Dobd ki a kemény babot, ugorj le a boltba, és vegyél 2 doboz babkonzervet(300 Ft), pár perci főzzed benne, és meg van mentve a haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!