Fondant túró tortára?! Segítség. Hosszú nagyon a kérdésem.
Szia
Szerintem a piskótát kívülről kend be vékonyan lekvárral, arra rá fog ragadni szépen a fondant. Én is próbáltam már túrós krémre fektetni, de nekem nem jött be, lehet hogy csak én vagyok béna, de azóta inkább lekvárt teszek alá és úgy jó.
Főleg, ha a túrós tölteléket megbolondítod valami gyümölccsel és akkor az ahhoz passzoló lekvárt használod, pl meggyet teszel bele (jól is mutatna a fehérben nagyon!) és meggylekvárral kensz, vagy a baracknak szezonja van stb. De pl a citromhéjas túróhoz apukámnak a narancslekvár a kedvence :-)
Én sima kis műanyag flakonos ételaromával is színeztem már (mandulással zöldre és rummal narancsos rózsaszínre), mert nem volt itthon ételfestékem. Mivel ez ugye folyadék, és a már elkészült fehér fondantot színeztem vele, ezért utólag még bele kellett dolgoznom kevés porcukrot, de szép sima-fényes lett így is. Úgyhogy ilyen fapados megoldással is működik :-)
ilyen halványzöld lett az aromával színezve legutóbb (nem nagy szám ez a tortám, de alig volt rá 2 órám hogy összedobjam - mert a megrendelt tortát a párom ügyesen leejtette a kocsiból felfelé menet - és a kétévesem meg a fél évesem is ott viháncolt körülöttem, szóval volt hová kapnom közben is... mindegy, az akkori kedvenc mesefigura nagy sikert aratott, meg most úgyis a szín a lényeg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!