Ha fondant-nal szeretnék tortát bevonni, minden esetben kell alá vajkrém? Meg lehet már 1 héttel előtte is csinálni a fondant? Ha kis mintákat szeretnék a tortára rakni, azt is vajkrémmel rögzítsem?
Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 14:35
1/2 anonim válasza:
bár én még csak egyszer csináltam, én nem kentem alá semmit :D csak a sima torta krémet
nyugodtan csináld meg előre, nekem is van még egy adag a hűtőben, semmi baja, majd egyszer csak felhasználom :D
állítólag sokáig eláll, csak vedd ki a használat előtt, mert nagyon kemény lett a hűtéstől
2/2 anonim válasza:
Hát én mindenképpen raknék alá is valamit, kivéva, ha egy órán belül megeszem :) A cukrászok ugyanis azért raknak a fondant alá krémet (vagy a mignon esetében csak egy vékony réteg lekvárt, szinte észre sem venni), hogy a fogyasztásig a fondant ne száradjon ki, ugyanis eléggé hajlamos rá (a hűtőbe is ezért kell letakarva berakni). Tehát a cél nem a rögzítés.
A másik kérdésedre válaszolva elkészítheted előbb is, hűtőben, fóliába rakva sokáig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!