Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha fondant-nal szeretnék...

Ha fondant-nal szeretnék tortát bevonni, minden esetben kell alá vajkrém? Meg lehet már 1 héttel előtte is csinálni a fondant? Ha kis mintákat szeretnék a tortára rakni, azt is vajkrémmel rögzítsem?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 14:35
 1/2 anonim ***** válasza:

bár én még csak egyszer csináltam, én nem kentem alá semmit :D csak a sima torta krémet

nyugodtan csináld meg előre, nekem is van még egy adag a hűtőben, semmi baja, majd egyszer csak felhasználom :D

állítólag sokáig eláll, csak vedd ki a használat előtt, mert nagyon kemény lett a hűtéstől

2011. aug. 10. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát én mindenképpen raknék alá is valamit, kivéva, ha egy órán belül megeszem :) A cukrászok ugyanis azért raknak a fondant alá krémet (vagy a mignon esetében csak egy vékony réteg lekvárt, szinte észre sem venni), hogy a fogyasztásig a fondant ne száradjon ki, ugyanis eléggé hajlamos rá (a hűtőbe is ezért kell letakarva berakni). Tehát a cél nem a rögzítés.

A másik kérdésedre válaszolva elkészítheted előbb is, hűtőben, fóliába rakva sokáig eláll.

2011. aug. 10. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!