NEM értem a receptet, SEGÍTSÉG? (LINK)
Nem értem hogy a végén hogyan kell tejföllel és lisztel behabarni! Mennyi liszt és hogyan kell csinálni? Köszi előre is!
Kezdő konyhatündér! :D
Köszönöm a válaszokat! Remélem sikerül... :)
Életbe vágóan fontos! :D
1. A húst felapritod elöször szeletkre utána azokat csikokra vagy kockákra, ahogy jobban tetszik (én csikoznám).
2. A hagymát megpucolod és kockára vágod. A paradicsomot néhány darabba elvágod.
3. Egy lábasban felforrósitod az olajat, beleteszed a hagymát, kevergetve piritod, hozzáteszed a paradicsomot és a húsdarabokat, kevergetve sütöd,, amig ahúsoknak a külsö része fehéres szinü lesz és kicsit megsül.
4. Vizzel felöntöd, de csak addig,hogy szüken ellepje, mert közben fog még levet engedni. Sóval és borssal izesitsd, de egyszerre ne sokat tegyél bele, mert hozzátenni lehet, kivenni nem a füszerekböl.
5. Kis lángon idönként megkeverve puhára párolod.
6. A tejfölt egy tálba öntöd, belekeversz 1-2 evökanál lisztet (szerintem böven elég egy, de ha nagyon sürün szeretititek, akkor lehet kettö is), alaposan elkevered, és apránként adagolsz bele vizet is, amig kb méz sürüségü lesz.
7. A forrásban lévö húshoz (fel kell csavarni nagyonnra a lángot) öntöd, közben állandóan kevergeted, mert egyébként összecsomósodik. Ekkor ismét lecsavarod kis lángra és kevergetve pár percig fözöd, amig a leve besürüsödik. Ha netán túl sürü, akkor néhány kanálnyi vizet adhatsz hozzá, de ne legyen túl sok. Ha megfelelö, akkor leveszed a tüzröl, megkóstolod, ha kell utána izesited a füszerekkel.
Remélem, igy már el tudod késziteni, ha még van kérdésed, irj újra.
Sok sikert és jó étvégyat!
Apróra vágott hagymát egy kis olajban pirítasz, olyan üvegesre, aztán rádobod a paradicsomot, én félbe, vagy több darabra vágnám (a paradicsomnak előtte húzd le a héját). Kavarsz rajta kettőt, aztán rádobod a felkockázott húst. Amikor a hús megfehéredik, megpirul a külseje, akkor öntesz rá annyi vizet, hogy ellepje.
Írja a receptben, hogy kb. 1,5 órát fő, de néha megkóstolod a húst, ha puha, nem rágós, akkor kész. Főzés közben persze beízesíted, úgy hogy finom legyen. Merj kísérletezni! És először minden fűszerből csak egy kicsit tegyél bele! Mert hozzá tenni még lehet. De elvenni belőle már nem :) Inkább utána kelljen sózni, mint hogy ehetetlen legyen :)
Szóval készen lett, puha a hús, a tejfölt, kiöntöd egy kisebb tálba, teszel hozzá 2-3 evőkanál lisztet, jól elkevered, csomómentesre, kicsit szedsz hozzá a hús forró levéből, összekavarod, majd ráöntöd az egészet a húsra, és kavargatod közben. Megvárod amíg újra forr, és el is zárhatod.
Csak azért kell megvárni, hogy újra forrjon, hogy a lisztes íz elfőjön, és besűrűsödjön az egész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!