Egy kis segitseg kene, vendegeim lesznek ma este, es nem tudom mit fozzek?
Próbálhatnál valami finom spagettit,az gyors,és általában nem is túl drága. Pl. ez nagyon finom: [link]
Vagy esetleg fasírtgolyók burgonyapürével,vagy ha van rá időd majonézes burgonyával?
Baconba tekert csirkemáj :) Isteni finom.
Én nem szeretem a májat, de ez a kombináció mustárral nagyon kellemes.
Pofon egyszerű:
2-3ek. mustárt elkeversz 1 ek. olajjal, szórsz bele borsot
ezzel megkened a bacon csíkokat
beletekered a csirke/pulyka májat
fogpisztkával áttűzted
20 perc sütés, 1x2x megforgatni, és kész is:)
Pirítóssal vagy valami salival tálalható.
Ha nem diétáznak, még palacsinta is szóba jöhet.
Vagy lapcsánka, tejföllel és sajttal a tetején.
Csinálj valami egytálételt,az magától megfő
pörkölt, paprikás, töltött paprika, vadas, pincegulyás...
ha van most időd, megsütheted a húst, pl akármilyen szeletet serpenyőben, fokhagymásan.lapocka, tajra ,oldalas.
este főzöl krumplit héjában, majd egy zsírozott tepsi aljára terítesz egy sort. erre jön a már a megsütott husi (oldalas csont nélkül, szeletelve), erre egy sor karikázott hagyma, majd megint krumpli.
egy nagy pohár tejfölt (só, bors) elkeversz 3-4 tojással és 5 deka reszelt sajttal. azt rácsorgatod a rakottasra, hogy mindenhol érje.
betolod a sütőbe, és ha már pirulni kezd, a tetejét is megszórod reszelt sajttal. füstölttel még finomabb.
ha a sajt is pirul , akkor kész.
salátákkal, savanyúsággal, céklával nagyon finom.
kockákra vágva lehet tálalni.
Lehetőleg ne csirkét süss,főleg ne a mellét.
Egy jó disznó vagy marhapörkölt nokedlival,salátával mindenkinek jó.
Utolsónak:
- ha én lennék a vendég, nekem nem lenne jó a disznó/marha pörkölt. Én nem szeretem ezeket a "túl húsos" húsokat. Maradok a csirkénél. De nem ragaszkodom a húshoz, húsnélküli étel is jöhet.
penne tejszínes-csirkés raguval, kb fél óráig tart megcsinálni és melegítve is ugyanolyan jó
desszertnek lehet valamilyen pohárkrém, az mutatós, egyszerű és gyors
Pohárkrém???az mi???
ilyen puding pohárban tálalva??
tejszínes-gombás csirkemell, vagy combfilé rizzsel vagy kifőtt tésztával.
egy tepsis megoldás is szóba jöhet.
egy közepes hagymát dinsztelsz, amire rádobod a csíkokra vágott csirkehúst. p kicsit megpirítod, majd fedő alatt puhára párolod.ha puha, akkor egy marék szeletelt gomba (el is hagyható)illetve egy csomag 450 gr-os mexikói zöldségkeveréket öntesz rá. ezt is megpárolod együtt a hússal. közben kifőzöl egy csomag tésztát (bármilyen fazonút)leszűröd. egy nagy tálban összekevered a zöldséges-húsos raguval, ráöntesz egy nagy pohár tejfölt, ízlés szerint bors, esetleg majoranna mehet rá.
zsiradékkal kikent jénaiba teríted és megszórod reszelt sajttal. a sajt pirosra süléséig sütöd.nagyon finom, és egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!