Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segitség! Elrontottam a...

Segitség! Elrontottam a bablevest! Van erre valami trükk?

Figyelt kérdés

Mielött lecikiznétek, életem első bablevese (meg egyáltalán első főzése), tök jól sikerült, amit ellestem a nőktöl azt mind bevetettem.

Sajnos egy lényeges lépés lemaradt, nem áztattam be a babot, igy az kemény maradt.

24 órája fő, de a bab nem puhul. Ennél tovább pedig nem fözném, már darabokra hullik a csülök.


Van igy utólag valami trükk amivel még puhithatom a babot vagy ennek már löttek?

Sajnálnám kidobni, tényleg jó az ize meg minden, csak hát az a fránya bab nem az igazi benne.


2011. ápr. 16. 02:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek az utolsóval, ez a legegyszerübb megoldás.

A következö kisérletre meg egy trükk: a babot elösözr külön fözd meg majdnem puhára, utána rendesen tedd fel a levest a csülökkel, de a bab nélkül, csak a levét add hozzá. Amikor már a többi alkatrész is majdnem jó, öntsd hozzá a babot, fözd össze és utána tedd bele a csipetkét. (Egyébként ha a csülök nagyon száraz, akkor azt is ajánlatos külön elöfözni)

2011. ápr. 16. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Tanulság!

Előző este áztasd be a babot forró vízbe, majd (amikor kint jársz a konyhában) cserélgesd rajta. Ezt lefekvésig kb. 3x meg tudod tenni. Ha reggel azt látod, hogy a babszemek még mindig nem duzzadtak meg, fel se tedd főni!

2011. ápr. 16. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:

Szűrd le a levet és dobd ki a babot.Menj le egy csomag babért a bltba(kérdezd meg mit ajánlanak)ami hamar megfő és főzd meg.Ha csak azért meghagynád mert sajnálod kidobni lehet utána valami bajod lesz tőle,mert a bab alapba is puffadást okoz de egy ilyen bab ami nem százas még gázabb.

Szóval ne sajnáld a babot,nem éri meg,vegyél újat.

2011. ápr. 16. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem is szűrd le, de jó nagy szűrőn, hogy tényleg csak a bab maradjon fenn!
2011. ápr. 16. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
A konzerv jó ötlet, mi is be szoktuk vetni, ha egy baromi gyors, mégis tartalmas levest akarunk főzni. Mi a szódabikarbóna helyett szénsavas ásványvizet szoktunk használni, ugyanazt tudja, mint az, de biztosan nem marad az ételben utóíz utána.
2011. ápr. 16. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:

Szódabikarbónát tettem bele ahogy irtátok többen is, nagyon keveset és fél órát melegitettem fedő nélkül.

Puhult, de nem lett az igazi, szerintem én ezt igy elfogyasztom, annyira izlik.

Lehet elfogult vagyok mert én készitettem, ezért izlik ennyire:-) Gondolom bajom nem lesz töle hogy nem tökéletesen puha a bab.


Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat!

2011. ápr. 16. 17:28
 17/18 doboszoli ***** válasza:

Nem lesz bajod, legfeljebb a "széljárás" lesz intenzívebb.

Fel a fejjel, legközelebb sikerül!

2011. ápr. 16. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Max éjjel emelkedik a paplan...:)))
2011. ápr. 16. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!