Valamit elrontottam?
Figyelt kérdés
Élesztőt futtatok fel. Egy kevés langyos tejbe (tényleg csak langyos volt) 1 kk cukor, 1 kk liszt, és belemorzsoltam a Budafok élesztőt. Már kb. 10 perce van benne, le is takartam, de nem nagyon akar habosodni és megemelkedni. Pici változás van, de nem sok. Felfut még? :S2011. szept. 16. 16:09
1/11 anonim válasza:
Nekem délelőtt 1 óra alatt futott fel, pedig főztem és melegre tettem a lábos mellé, én csak cukros tejbe tettem, lisztet nem raktam bele, persze van hogy az élesztő fel sem fut, ha nem elég friss, de várj még és tedd meleg helyre.
2/11 anonim válasza:
Az élesztő lehet a ludas vagy a tej...
Általában a friss élesztő 15 perc alatt fel kell hogy fusson,ha valóban langyos(!) volt a tej!Mehet bele egy teáskanál cukor,nem kell kiskanállal..,lehet a cukor volt kevés!Próbálj meg egy újat felfuttatni sztem!
3/11 A kérdező kommentje:
Hát mindegy, már belekevertem a tésztába. Végülis amikor beleöntöttem, habos volt, és több, mint amennyi az elején. Remélem jó lesz. Tényleg csak langyos volt a tej, és minden friss- az előbb vettem őket.
2011. szept. 16. 16:33
4/11 anonim válasza:
Biztos nem lesz gond, az enyém sem futott fel annyira, mint a szokásos, mégis isteni pogácsa lett belőle. :-) Kíűl ropogós, belül lágy és lyukacsos.
5/11 anonim válasza:
Lehet nem volt eléggé langyos a tej. legalàbb most a tésztàt tedd langyos helyre, hogy meg ne fàzzon.
6/11 A kérdező kommentje:
de, elég langyos volt! :D a kezemnél picit melegebb.
2011. szept. 16. 17:00
7/11 A kérdező kommentje:
2011. szept. 16. 17:00
8/11 anonim válasza:
Jól néz ki biztosan nagyon finom.Jó étvàgyat hozzà.
9/11 anonim válasza:
Ilyet mi is szoktunk késziteni,nagyon szeretjük!És megkelt a tészta?:)
10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon finom lett, megkelt a tészta, nagyon hamar el is fogyott. Köszönöm a válaszokat! :)
2011. szept. 18. 08:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!