Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lángos kérdés elrontottam?

Lángos kérdés elrontottam?

Figyelt kérdés
Most próbálkozom először lángossal! Összegyúrtam a tésztát szuper is lett majd azzal a lendülettel raktam is be a hűtőbe mert ezt írta a recept! Ez volt 2 órája, de most látom, hogy a recept alján ott figyel a kelesztési idő! Én nem kelesztettem! Így nem fog sikerülni ha ki akarom sütni? :(((
2011. márc. 4. 15:15
 1/10 A kérdező kommentje:

Ezt a receptet csináltam:


(24 db-hoz)

1 kg liszt

2dl tej

6dl kefír

5 dkg élesztő

2 tojás

1 evőkanál só

1 lapos evőkanál kristálycukor


Ízesítése: fokhagymás olaj, tejföl, sajt

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amelybe előzőleg beletettük a cukrot. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és vele egy időben a kefírt, a tojásokat és a sót is.

Jól kidolgozzuk, hogy egy lágyabb tésztát nyerjünk, majd betesszük a hűtőszekrénybe egy északára pihenni. Célszerű a tál tetejét letakarni folpackkal vagy, ha kelesztőtálba tettük, a tetejével.

Elkészítjük a fokhagymás olajat. 2dl étolajba vagy olíva olajba belereszelünk 4-5 gerezd fokhagymát és hagyjuk állni, hogy az olajat jól átjárja a hagyma aromája. Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, az étolajat jó forróra hevítjük. A tésztából olajos kanállal kis gömböket veszünk ki, kézzel széthúzogatjuk jó vékonyra és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a meleg lángost ízesítjük.

Tanácsok: Elkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 24 x 5-6 perc

Kelesztési idő: 120 perc

2011. márc. 4. 15:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A recept nekem sem egyértelmű, de nem biztos, hogy elrontottad. Én a helyedben lecsípnék egy kis darabot és kisütném.
2011. márc. 4. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 Tinker Bell ***** válasza:
100%

Hát, erre csak akkor jössz rá, ha elkezded majd kisütni!

Én is jártam már úgy, hogy a hűtős lángos nem kelt meg. Kisütöttem és nem volt semmi baja. Legalább is az ízét tekintve. A baj csak az volt, hogy nem voltak olyan nagyok és hólyagosak mint ahogyan a nagy könyveben le van írva. Kicsik és laposak lettek, de finomak!


Kezd el sütni és kiderül!

2011. márc. 4. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy kiveszem a hűtőből, kiszaggatom és letakarom konyharuhával 15-20 percre minimum biztos ami biztos alapon:)
2011. márc. 4. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Tinker Bell ***** válasza:
100%

Nincs a recepttel semmi baj! Így kell csinálni, csak mielőtt a hűtőbe rakod egy éjszakára meg kell keleszteni.


Én nem kelesztőtálba szoktam rakni, hanem olajos szemeteszsákba rakom és úgy a hűtőbe(azért ebbe, mert amekkora adagot én szoktam csinálni inkább ebbe fér bele. Természetesen nem használt zsákról beszélünk).

2011. márc. 4. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor nem jól csináltam, remélem azért ízre jó lesz...
2011. márc. 4. 15:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
megkel a hűtőben is, csak lassabban
2011. márc. 4. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, semmi baja isteni lett! :))
2011. márc. 4. 18:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor gratula! :)
2011. márc. 4. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Tinker Bell ***** válasza:
100%

=o)


Akkor legközelebb is így csináld!

Jó étvágyat!

2011. márc. 4. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!