Lángos kérdés elrontottam?
Ezt a receptet csináltam:
(24 db-hoz)
1 kg liszt
2dl tej
6dl kefír
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál kristálycukor
Ízesítése: fokhagymás olaj, tejföl, sajt
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amelybe előzőleg beletettük a cukrot. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és vele egy időben a kefírt, a tojásokat és a sót is.
Jól kidolgozzuk, hogy egy lágyabb tésztát nyerjünk, majd betesszük a hűtőszekrénybe egy északára pihenni. Célszerű a tál tetejét letakarni folpackkal vagy, ha kelesztőtálba tettük, a tetejével.
Elkészítjük a fokhagymás olajat. 2dl étolajba vagy olíva olajba belereszelünk 4-5 gerezd fokhagymát és hagyjuk állni, hogy az olajat jól átjárja a hagyma aromája. Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, az étolajat jó forróra hevítjük. A tésztából olajos kanállal kis gömböket veszünk ki, kézzel széthúzogatjuk jó vékonyra és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a meleg lángost ízesítjük.
Tanácsok: Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 24 x 5-6 perc
Kelesztési idő: 120 perc
Hát, erre csak akkor jössz rá, ha elkezded majd kisütni!
Én is jártam már úgy, hogy a hűtős lángos nem kelt meg. Kisütöttem és nem volt semmi baja. Legalább is az ízét tekintve. A baj csak az volt, hogy nem voltak olyan nagyok és hólyagosak mint ahogyan a nagy könyveben le van írva. Kicsik és laposak lettek, de finomak!
Kezd el sütni és kiderül!
Nincs a recepttel semmi baj! Így kell csinálni, csak mielőtt a hűtőbe rakod egy éjszakára meg kell keleszteni.
Én nem kelesztőtálba szoktam rakni, hanem olajos szemeteszsákba rakom és úgy a hűtőbe(azért ebbe, mert amekkora adagot én szoktam csinálni inkább ebbe fér bele. Természetesen nem használt zsákról beszélünk).
=o)
Akkor legközelebb is így csináld!
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!