Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elrontottam a tökfőzeléket,...

Elrontottam a tökfőzeléket, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Fagyasztott tökből készítettem főzeléket. Mikor készen lett lisztből és tejföl keverékével behabartam. Megkóstoltam és nagyon liszt íze lett. Mivel tudnám helyre hozni? kidobni nem akarom :(
2011. febr. 21. 20:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Forrald tovább,és tegyél még bele tejfölt,esetleg ecetet.

Máskor a kiengedett tököt nagyon kevés vízben tedd fel főni,egy kanálnyi ecettel. Akkor nem fog szétfőni,és az ecetíze is elpárolog. Ha így főzöd,akkor nem kell bele sok habarás,hogy besűrűsödjön.

2011. febr. 21. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha még nem ecetezted meg, akkor ne is tedd, a lisztízét nem veszi ellen, cserébe viszont savanyú lesz. Kevés víz hozzzá és tejföl, ha tovább főzöd (még 5 perc), valószínűleg sokat javít rajta. Akkor lesz lisztíze, ha nem főzöd elég sokáig a habarást.
2011. febr. 21. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

"Akkor lesz lisztíze, ha nem főzöd elég sokáig a habarást."


Ezért találták fel a rántást ezért pirítják.

2011. febr. 21. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

az elsővel értek egyet. egy pár csepp ecet keményíti a növényi rostokat és nem fő péppé. attól a pár csepptől nem lesz ecetes ízű, viszont a textúrája megmarad és felismerhető, hogy mit is főzünk.így a habarással is lehet nyugodtan együtt főzni a végén, nem leszt lisztízű.

a rántás is teljesen jó megoldás, ahány ház...

2011. febr. 22. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!