Elrontottam a tökfőzeléket, mit csináljak?
Figyelt kérdés
Fagyasztott tökből készítettem főzeléket. Mikor készen lett lisztből és tejföl keverékével behabartam. Megkóstoltam és nagyon liszt íze lett. Mivel tudnám helyre hozni? kidobni nem akarom :(2011. febr. 21. 20:11
1/4 anonim válasza:
Forrald tovább,és tegyél még bele tejfölt,esetleg ecetet.
Máskor a kiengedett tököt nagyon kevés vízben tedd fel főni,egy kanálnyi ecettel. Akkor nem fog szétfőni,és az ecetíze is elpárolog. Ha így főzöd,akkor nem kell bele sok habarás,hogy besűrűsödjön.
2/4 anonim válasza:
Ha még nem ecetezted meg, akkor ne is tedd, a lisztízét nem veszi ellen, cserébe viszont savanyú lesz. Kevés víz hozzzá és tejföl, ha tovább főzöd (még 5 perc), valószínűleg sokat javít rajta. Akkor lesz lisztíze, ha nem főzöd elég sokáig a habarást.
3/4 anonim válasza:
"Akkor lesz lisztíze, ha nem főzöd elég sokáig a habarást."
Ezért találták fel a rántást ezért pirítják.
4/4 anonim válasza:
az elsővel értek egyet. egy pár csepp ecet keményíti a növényi rostokat és nem fő péppé. attól a pár csepptől nem lesz ecetes ízű, viszont a textúrája megmarad és felismerhető, hogy mit is főzünk.így a habarással is lehet nyugodtan együtt főzni a végén, nem leszt lisztízű.
a rántás is teljesen jó megoldás, ahány ház...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!