Nem tudok fözni, és szeretnék tudni. Akartam csinálni tökfözeléket, de elrontottam a habarást. Hogyan kell?
Ezt az is elronthatja aki tud főzni. Nekem van egy kisméretű habverőm, mindig azzal keverem össze a lisztet a tejföllel, az tuti hogy csomómentes lesz. Egy evőkanál lisztet keverj össze a tejföllel (én kis dobozos tejfölt használok). Ez után mokkás kanál pirospaprikát belekeverek. Folyamatos keverés mellett öntöm a tökhöz, hagyom egyet rottyani és lezárom.
Persze, ha nincs mini habverőd akkor egy kevés tejföllel keverd össze a lisztet úgy könnyebb csomómentesre, csak utána add hozzá a többi tejfölt. Sok sikert!
sajnos a tökfőzelékről nem ír Anyujka, a honlap készítője, de lassan kétgyerekes anyukaként is rengeteg dolgot tőle tanultam:
Ha a képek alapján nem tudod elkészíteni akkor sehogy :DDDDD
Viccen kívül, nagyon jó oldal!
Én majdnem minden főzeléket így csinálok (borsó, tök, cukkini).
Pici olaj (nagyon pici), ráteszem a zöldséget, és csak annyi vizet rakok rá, hogy épp hogy elfedje, de ne borítsa be teljesen. Megfőzöm így, szépen letakarva, néha kevergetve.
Ha kész, akkor kiveszem a forró vizet alóla, és abba öntöm bele a tejfölt (pl a 450 gr-os borsóhoz 1 kis doboz tejfölt), és ehhez adom a lisztet (2 lapos evőkanál), jól összekeverem, és ezt a maszlagot visszaöntöm a zöldségre.
Szerintem én vagyok a világ legbénább szakácsa, de ez a habarás mindig sikerül :)
nem joghurttal kel elkésziteni ennyi a varázsa.a joghurt a hötöl folyékonnyá válik és inkább leves szerü lesz mint sem krémesen fözelékes.
tejföl és liszt.ennyi.a mennyiség meg a lábashoz adott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!