Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítik a finom,...

Hogyan készítik a finom, édesebb, habart tökfőzeléket, mert én eddig csak a rántásos változatot készítettem?

Figyelt kérdés
És nekem a másik, a habart, a finom, édes
2011. szept. 7. 11:18
 1/3 A kérdező kommentje:
jajj, nem fejeztem be, szóval nekem a habartabb, édesebb ízlik. Egyszer már próbáltam, de olyan semmilyen, lisztes íze lett. :(
2011. szept. 7. 11:18
 2/3 anonim ***** válasza:

1 nagy vöröshagymát apróra vágva megdinsztelsz kevés olajon. Megszórod 1 kiskanál pirospaprikával (vigyázz, ha odaég, kerserű lesz). Ráteszel 1 kg tököt és kb. 1 dl vizet. Én szoktam fél evőkanál vegetát rakni rá, ha nem szereted, kihagyhatod, akkor kevés sót tegyél bele. Szórd meg fél csomag apróra vágott friss kaporral (szárítottból nem jó, fagyasztottat nem próbáltam). Fedő alatt párold puhára, elvileg a tök elég levet ereszt. Ha már puha és összeesett, kicsit szét is mállott, habard be 175 g-os tejföllel, 2 evőkanál liszttel + a maradék fél csomag kaprot is tedd hozzá. 2-3 percig forrald, ha megfőtt a liszt, sózd készre.

Ha édesen szereted, ecetet semmiképp ne tegyél bele.

Köményes sertéssülttel a legfinomabb. :)

2011. szept. 7. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
ui: ha teljes kiőrlésű lisztet használd, legalább 5 perc, mire megfő a habarás. Akkor nem lesz lisztíze.
2011. szept. 7. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!