Bulgur? Finom? Mit tudok belőle csinálni?
Finom, de inkább semleges íze van.
Salátának, köretnek jó, de tk. minden olyasmihoz, amihez rizs vagy gríz kell.
Itt van egy csomó recept:
A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főzni, akár elég csak vízzel leforrázni. Az íze enyhén a dióra emlékeztet.
2 kajarol tudok amiben van az egyik egy salata egy libanoni etteremben ettem, nagyon finom volt Tabuleh-nek hivtak(remelem jol irtam) nem tudom h kell csibnalni de keress ra a nevre biztos talalsz receptet.
A masik egy leves amit vagy birka v csirke husbol csinalnak en a csirkere szavaznek mert a birka nagyon draga. Ez egy paradicsom alapu leves csirkevel,cukkinivel, repaval, zellerzoldel, csicseriborsoval, korianderrel, citromlevel es bulgurral.
En nagyon szeretem ha erdekel leirom a teljes receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!