Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom, tömény, édes, egyszerű...

Finom, tömény, édes, egyszerű süteményt keresek. Van jó recepted?

Figyelt kérdés
Szóba jöhet alma,kókusz,puding,stb...
2011. okt. 26. 06:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Édes, tömény, egyszerű!

Csacsi kenyér

2dl tej, 25 dkg rama, 5 dkg kakaó, 1/2 kg cukor

ezeket felforralod, majd 1/4 kg darált kekszet öntesz bele, és 1/4 kg apróra tördelt kekszet. /izlés szerint diót, mazsolát, mogyorót tehetsz bele/


Őzgerinc formát kibéleled alufóliával,a forró masszát beleöntöd, és hűvös helyre teszed. Ha kihűlt szeletelheted. Nagyon finom, elkészítése kb 15 perc

2011. okt. 26. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

sokis muffin tojás nélkül recept


Hány személyre: 4-6


» 1 csésze liszt

» 1 csésze kristálycukor

» 3 evőkanál kakaó vagy kókusz vagy dió stb...

» 1 teáskanál szódabikarbóna

» 1 teáskanál sütőpor

» ½ teáskanál só

» 1/3 csésze növényi olaj

» 1 evőkanál ecet

» 1 teáskanál vanília kivonat/aroma (vagy: 1 csomag vaníliás cukor)

» 1 csésze víz

A sütőt előmelegítjük ,a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük.A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a cukorral és a sval. Ehhez a keverékhez keverjük az olajat, az ecetet, a vanília kivonatot és a vizet.A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.


Nagyon finom, brownie-szerű, puha, nem folytós süti lesz belőle.

2011. okt. 26. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Brownie, tömör, finom és egyszerű. [link]

vagy ami nálunk most favorit az a grízes puding.Hozzávalók:

1 cs pudingpor

7 dl tej

fél marék gríz

ízlés szerint cukor


Elkészítés:

Feltesszük a pudingot a szokásos módon főni, mikor már forr, de még nem sűrűsödik, akkor beleszórjuk a grízt, és sűrűre főzzük.

Számítani kell rá, hogy több cukrot felvesz, mintha fél liter tejből készítenénk.


Tanácsok:

Az a jó, hogy bármilyen pudingból csinálhatjuk, sőt feldúsíthatjuk bármilyen gyümölccsel, vagy gyümölcsmártással.

Mártásnak hígabb gyümi lekvárt használunk , általában erdei gyümölcsöset.

Poharakba rakom és mikor kihül a pohárbol kiborÍtom egy tányérra és leöntöm a lekvárral. Nagyon ínycsiklandozó az íze és nem ids drága édesség!

Én midneig dupla adagot főzök!

2011. okt. 27. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!