Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem tudok fözni, és szeretnék...

Nem tudok fözni, és szeretnék tudni. Akartam csinálni tökfözeléket, de elrontottam a habarást. Hogyan kell?

Figyelt kérdés
fehér joghurtal csináltam,meg pici liszt,de tiszta hig lett,hogyan ,mennyi liszt,meg ilyenek?
2010. szept. 20. 07:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én leírom az elejétől az egészet, nagymamám receptje, iszonyú finom.


1 nagy fej vöröshagymát apróra vágva kevés olajon üvegesre pirítasz, megszórod 1 kávéskanál pirospaprikával, de ne égjen meg, mert keserű lesz, húz le a tűzről. Rádobsz 1 kg gyalult tököt (ha lehet, friss legyen) és kb. fél deci vizet öntesz rá. Több ne legyen, mert a friss tök sok levet ereszt. (Ha nem, akkor majd később pótolod, az azt jelenti, hogy már régen lereszelték, elvesztette a nedvességtartalmát.) Fél csokor apróra vágott kaprot is szórsz bele. Addig kevergeted, amíg ki nem ereszti a levét, ekkor lejjebb veszed a lángot, fedő alatt főzöd, megszórod egy evőkanál vegetával, ízlés szerint sóval, én általában egy kávéskanálnyit rakok bele, de kóstolgatni kell, anyukám kétszer ennyivel szereti. Ha puha a tök, 10-15 perc elég neki, behabarod.

A habarás akkor nem lesz csomós, ha a lisztet vízzel kevered ki, és utána adod hozzá a tejfölt. Kb. 2 evőkanál liszthez 1 dl víz kell, ha nagyon sűrű, még egy kevés. Utána 1 egész tejföl, 175 grammos. Ha nem laza, kevergethető a habarás, még kell bele víz, ne legyen krémes. Maximumra veszed a lángot, és amikor jól rotyog, keverés mellett beleöntöd a habarás, és főzöd 5 percig. Ha kevesebb ideig főzöd, nyers marad a liszt és nem lesz jó íze. Ha tovább főzöd, visszahígul. A habaráskor beleszórod a maradék fél csokor apróra vágott kaprot is. Ha kész, még sózhatod, ha nem elég jó.

2010. szept. 20. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

12,19 vagyok

Ha nem lett elég sűrű, egyébként semmi vész, keversz lisztet vízbe, folyósra (ha nem híg, akkor nokedli lesz belőle), és ezzel újra behabarod a főzeléket.

A krumplipüréport meg az ilyen szarságokat felejtsd el. Akkor már inkább az étkezési keményítő, bár én az sem szeretem, mert gusztustalan kocsonyás állaga lesz a főzeléknek.

2010. szept. 20. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

Használhatsz keményitőt is...,azzal egyszerübb süriteni!;)

Kis vizben elkeversz keményitőt és mikor forr a fözelék folyamatos keverés mellett belekevered a keményitőt,és még kevered hogy egyet rotyanjon,és kész!

2010. szept. 20. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!