Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik össze a piskóta?

Miért esik össze a piskóta?

Figyelt kérdés
7éve sütögetek de egyszer sem sikerült meg sütni a piskótát. 100 fele keppen próbáltam, millió tanácsot hallottam próbáltam és semmi. Most a 6tojásos piskótám vissza esett kis ujjnyi vastagra v még vékonyabb . Mindegy h kakaós v sima. Nem nyitom rá a sütőajtot 25-30 p sütöm (volt már h 1 óráig sütöttem 150°-on bebe recept alapján) 180°on (próbáltam már úgy h 20perc 180° 10perc 160°). Szeretnék férjem 30. Szülinapjára tortát sütni de így szerintem esélytelen 🤣
okt. 27. 14:31
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Utolsó! Friss házi tojásból csináltam, nem esett össze. A bolti sose volt friss, főleg nem 1-2 napos.
okt. 27. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/28 A kérdező kommentje:
Nagyi titka v hajdu lisztet használok. Tepsibe csináltam de az sem volt nagy hozzá szerintem kb akkora mint amit boltba adnak gyári annak nagyon max a fele nagysag. Veszek egy hőmérőt a Sütőben mondjuk van benne mert 3 éves sütő sípol is ha elérte qz adott hőmérsékletet.
okt. 27. 19:55
 13/28 anonim ***** válasza:
Lassan kell hűlnie
okt. 27. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/28 anonim ***** válasza:
szerintem xar a sütöd. én 10 éve sütök piskótát a 6-6-6 aránnyal, sose esik össze.
okt. 27. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
A tejes dolog tipp volt, nem értek hozzá
okt. 27. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/28 anonim ***** válasza:

Nem kell agyon verni a fehérjét, nem törős hab kell a piskótába (ezt már több cukrásztól hallottam, csak tudják, mit beszélnek, ők naponta csinálják).

Nekem anyukám úgy tanította, hogy a cukorral és pici sóval felverem a fehérjét, aztán óvatosan és gyorsan belekeverem a sárgáját, majd beleforgatom a lisztet. Rögtön forró sütőbe teszem, az időzítés fontos. Eddig mindig sikerült, pedig csináltam régi szendvicssütőben is a kollégium konyhájában, ha valami, az biztosan nem erre van kitalálva, meg 15 éves biztosan volt, mégis tökéletesen sikerült.

okt. 28. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/28 anonim ***** válasza:

Lehet a feherjet nem eleg ovatosan kevered a tobbihez.

De oszinten ha mindig rossz akkor egy valami nagyon alap dolog lesz akit elrontasz csak nem tudjuk igy latatlanban.

Le kene videoznod ahpgy csinapod es abbol tudnank megmondani

okt. 28. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/28 anonim ***** válasza:
60%

"Nem kell agyon verni a fehérjét, nem törős hab kell a piskótába (ezt már több cukrásztól hallottam, csak tudják, mit beszélnek, ők naponta csinálják)."


Nos, a cukraszok eleve nem verik fel a tojashabot, ugyanis egész tojással dolgoznak, plusz többnyire jilk paszta is kerül bele.

Egy volt cukrasz

okt. 28. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szépen sorba ki próbálom majd az itt említett dolgokat aztán hátha sikerül valamelyik ha nem akkor meg próbálok anyumnal sütni egyet és kiderul h a sütő e a rossz.
okt. 29. 12:48
 20/28 anonim ***** válasza:
Én évtizedekig így voltam, mindenkinek segítettem elmondani, hogy süsse a piskótát, mindenkinek sikerült, csak én nem voltam képes normálisat sütni. Aztán lecseréltem a tüzhelyemet, és azóta megy
okt. 29. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!