Piskóta alapra tennék cukros hulalas eper cuccot ami össze van turmixolva. Finom lehet ez?
Nézem ezt a vanília krémet ehhez kell rúd. Nem is láttam még olyant.
Vanília puding nem jó?
EPERHABOS SZELET
HOZZÁVALÓK:
A tésztához
6 tojás
2 tojássárgája
16 dkg cukor
12 dkg liszt
4 dkg étkezési keményítő
A krémhez :
40 dkg eper
20 dkg cukor
8 lap zselatin
8 dl tejszín
A díszítéshez:
20 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS: A tésztához a tojásokat és a 2 tojássárgáját keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel a cukor elolvadásáig keverjük. Ekkor hozzászitáljuk az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt, nagy méretű, magasfalú tepsibe simítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A krémhez a zselatinlapokat 10 percig hideg vízbe téve áztatjuk. Az epret összeturmixoljuk a cukorral, majd langyosra melegítjük, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.
A tejszínből kemény habot verünk, a negyedét félretesszük, a többit összeforgatjuk az eperkrémmel.
Ezzel megkenjük a kihűlt piskótát, és néhány órára hűtőbe tesszük. Ha a krém megszilárdult, a maradék habbal és
eperszemekkel díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!