Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy látszatra tökéletesre...

Egy látszatra tökéletesre sikerült piskóta miért rogy össze hűlés közben?

Figyelt kérdés

Amikor kivettem a formából, tökéletesnek tűnt. Tűpróba alapján jól átsült. A 26 centis formát a tészta már nyersen is kitöltötte (jó könnyű, levegős volt). A sütés végére emelkedett kb. egy centit. A teteje szép lapos (nem egy domb nőt), a széleknél lekerekedő.

Mint amilyent cukrászok is szoktak mutatni képeken, videón, hogy ilyen a jó.

Kitettem rácsra hűlni. Egy óra múlva már csak két centi magas volt. De miért? Mi történt.

Összetétel: 6 tojás, 6 csapot ek. eriterol, 6 púpos ek. szitált liszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só a hab felveréséhez.

Sütés 160 fokon 30 perc volt.


2018. jún. 3. 07:49
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Nem rontottál el semmit. Ennyi hozzávalóból, nem lesz túl magas. Ahhoz legalább 10 tojás és stb kellene.
2018. jún. 3. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Egyrészt amit az első ír. Másrészt pedig a piskótát fokozatosan kellene kíhűteni. Nem kivesszük a forró sütőből a "hideg" levegőre hanem a sütőbe haggjuk, kinyitjuk egy kicsit az ajtaját stb. Lényeg hogy ne érje ez a sokk hatás. De kinek van türelme kivárni ezt, én amúgyis csak vizes piskótát csinálok sokkal finomabb tömörebb, sűrűbb és nem esik össze.
2018. jún. 3. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Hiányzik belőle a cukor. Az eriterol nem helyettesíti. Más az állaga.
2018. jún. 3. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
A tészta szerkezetéhez nem a cukor járul hozzá, hanem a tojáshab és a sütőpor. Legközelebb tartsd bent a sütőben, míg ki nem hűl.
2018. jún. 3. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
66%

Szia.Kérdés az,hogy milyen sütő?Ha villany,lékeveréssel sütötted,v. anélkül?A fehérjét külön verted fel?

Az eritrittől kicsit más lesz az állaga,de nem számottevően...a 30 perc korai volt kivenni...én 45 percig sütöm 160-170 fokon...a 26 centis formába kevés volt a 6 tojás.22 cm formába rakunk 6 tojást...az 1 csomag sütőpor meg baromi sok...

Az eredeti cukrász tankönyveben lévő piskótában nincs sütőpor,de persze a legtöbb cukrász rak bele,biztos ami biztos alapon.

A alap recept a következő:

amennyi tojás annyiszor 2dkg cukor és 2.5 dkg liszt

Van aki rak bele egy leheletnyi olajat,mert akkor nehezebben szárad ki a piskóta.

Mikor kész van van,kiveszem a sütőből ,meghintjük a tetejét vékonyan és egy pár percre sütőpapírra borítom(persze,ha feljött rendesen a széléig)aztán vissza ,a tetején hagyom a papírt és rácson megvárom míg kihűl... Egy cukrász

(persze cukrászdánként némileg eltér a készítési mód,de az alap ugyanaz)

2018. jún. 3. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
29%
lisztel hintjük a tetejét,csak az kimaradt...
2018. jún. 3. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Ha a formaban tökéletesnek tűnt, jól felemelkedett, akkor a hozzávalókkal és a mennyiségükkel semmi problema nincs. Túl gyorsan hűlt le, ennyi a gond.
2018. jún. 3. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Aki lepontozott, az legyen kedves, magyarázza el, hogy járul hozzá a cukor a sütemény levegős szerkezetéhez. Az "így tanultam nagyanyámtól" nem indok. Röhej, hogy mindig az van felpontozva, aki leszólja a reform alapanyagokat, helyette a cukrot meg a disznózsírt promótálja. Jöhet az újabb 0%.
2018. jún. 3. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam el, még az elsőt sem, pedig azon lenne mit. Bár csak belépő szinten, de cukorbeteg vagyok, így a kristálycukor teljesen kiesik.
2018. jún. 3. 22:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!