Egy látszatra tökéletesre sikerült piskóta miért rogy össze hűlés közben?
Amikor kivettem a formából, tökéletesnek tűnt. Tűpróba alapján jól átsült. A 26 centis formát a tészta már nyersen is kitöltötte (jó könnyű, levegős volt). A sütés végére emelkedett kb. egy centit. A teteje szép lapos (nem egy domb nőt), a széleknél lekerekedő.
Mint amilyent cukrászok is szoktak mutatni képeken, videón, hogy ilyen a jó.
Kitettem rácsra hűlni. Egy óra múlva már csak két centi magas volt. De miért? Mi történt.
Összetétel: 6 tojás, 6 csapot ek. eriterol, 6 púpos ek. szitált liszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só a hab felveréséhez.
Sütés 160 fokon 30 perc volt.
Szia.Kérdés az,hogy milyen sütő?Ha villany,lékeveréssel sütötted,v. anélkül?A fehérjét külön verted fel?
Az eritrittől kicsit más lesz az állaga,de nem számottevően...a 30 perc korai volt kivenni...én 45 percig sütöm 160-170 fokon...a 26 centis formába kevés volt a 6 tojás.22 cm formába rakunk 6 tojást...az 1 csomag sütőpor meg baromi sok...
Az eredeti cukrász tankönyveben lévő piskótában nincs sütőpor,de persze a legtöbb cukrász rak bele,biztos ami biztos alapon.
A alap recept a következő:
amennyi tojás annyiszor 2dkg cukor és 2.5 dkg liszt
Van aki rak bele egy leheletnyi olajat,mert akkor nehezebben szárad ki a piskóta.
Mikor kész van van,kiveszem a sütőből ,meghintjük a tetejét vékonyan és egy pár percre sütőpapírra borítom(persze,ha feljött rendesen a széléig)aztán vissza ,a tetején hagyom a papírt és rácson megvárom míg kihűl... Egy cukrász
(persze cukrászdánként némileg eltér a készítési mód,de az alap ugyanaz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!