Mi a különbség a tojással készült, illetve a liszttel készült FŐZÖTT KRÉM között?
A tojással készült nekem jobban ízlik, lágyabb és finomabb.
De én amúgy is kevés lisztes cuccot eszek.
A tojásos inkább olyan, mint egy jó, krémes fagyi, a lisztes meg inkább puddingszerübb ízre és állagra.
A tojásos - szerintem legalább is - sokkal finomabb, eredetileg a liszt csak azért került bele, mert így olcsóbban lehet ugyanannyi krémet készíteni.
De ha nem túl sok a liszt és elég sok a tojás, akkor majdnem olyan lesz, mint a tisztán tojásos.
Ne haragudj, de jobban jársz, ha új kérdést írsz ki a krémhez, mert csak kevesen válaszolnak kiemelt kérdésekre (nem tudom miért, de ezt tapasztaltam)
A másik meg, hogy írd be a receptet, ami szerint a krémet készítetted, mert akkor lehet megmondani, mi lehetett a probléma.
ìrd le, hogy melyik receptet csináltad és hogy készítetted a krémet. NEm mindegy, hogy mennyi liszt és mennyi tojás van benne.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a liszttel készült krémeknél nagyon fontos, hogy elég sokáig fözd, mert ha rövid ideig fö, akkor sokszor megmarad a lisztes íze.
Én idöközben az ilyen recepteknék a liszt egyharmadát-egynegyedét keményítövel helyettesíte, úgy szerintem sokkal finomabb az íze.
Hatlaposba semmi esetre sem tennék csak tojással készült krémet, az nem igazán illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!