Miért esik össze a piskóta?
Figyelt kérdés
7éve sütögetek de egyszer sem sikerült meg sütni a piskótát. 100 fele keppen próbáltam, millió tanácsot hallottam próbáltam és semmi. Most a 6tojásos piskótám vissza esett kis ujjnyi vastagra v még vékonyabb . Mindegy h kakaós v sima. Nem nyitom rá a sütőajtot 25-30 p sütöm (volt már h 1 óráig sütöttem 150°-on bebe recept alapján) 180°on (próbáltam már úgy h 20perc 180° 10perc 160°). Szeretnék férjem 30. Szülinapjára tortát sütni de így szerintem esélytelen 🤣okt. 27. 14:31
1/28 anonim válasza:
Nem tudom milyen az a bebe recept. A piskóta ahány tojás, anyni kanál liszt és ugyanannyi kanál cukor. A tojássárgáját feheredesig kevered a cukorral, majd óvatosan bele forgatod a kemény habbá vert fehérjét. Ezután kanalanként bele szitalod a lisztet és nagyon óvatosan forgatva kevered bele.
2/28 anonim válasza:
Inkább azt írd el egész pontosan, MOST hogy készítetted a piskótát, mert egyelöre erröl semmit nem írtál.
Egyébként lehet, hogy a sütöddel van baj.
3/28 A kérdező kommentje:
6 tojasbol 6 kanal cukor 4kanal liszt 2 kakopor fel cs sütőpor. A fehérjét kemény habbá vertem pici sóval. A tojás sárgáját ossze dolgoztam a cukorral enyhén sárga volt a massza utána bele a liszt,kakaópor, sütőpor egyvelege . Ebbe bele kevertem óvatosan a fehérjét utána 180fokon 20percig 10perc 160fokon sütöttem.
okt. 27. 15:03
4/28 anonim válasza:
Tegnap csináltunk kókuszkockát, a piskóta ugyanaz, és nem esett össze. 6 tojásfehérje kemény habbá lett verve, ebbe jött a 6 kanál cukor, aztán a 6 kanál liszt, van aki tesz sütőport, van aki nem. Mi tettünk most egy fél csomaggal, és amikor minden el lett keverve, hozzáadtuk a 6 sárgát, ez is el lett keverve benne. Így megy a sütőbe. De neked lehet a sütőd nem jó. Tepsibe, vagy tortaformába sütötted? Általában 20-25 perc nyitogatás nélkül, utána egy tűpróba, én villával szoktam. Mindig sikerül. De másfajta készítéssel ís sikerült már, nem csak így.
6/28 anonim válasza:
A sutore tippelek. Lwhet nem annyi fok van benne mint amennyit mutat.
Bebe receptje nekem minidg mukodik.
Vagy a liszted gyenge es tobb kell.
Vagy tulvered a tojáshabot
De amig nem sikerul rendesen addig is hogy jo legyen a torta
- keverd ki a piskotat
- sutopapiros tepsin rajzolj a kivant meretben kort. Ha ugyes vagy ketto is elfer
- azokra tegyed a tesztat picit szelesebben
- susd ki
Es vegul egy ugyanakkora tortaformaval szurd ki szep kerekre.
Igy lehet akarmennyi lapod. En 4 lappal szoktam, az ket tepsin
8/28 anonim válasza:
Nekem 2 dolog vált be: a cukor negyedét a fehérjével verem fel, többi a sárgájába megy. Csak akkor teszem bele a cukrot, amikor már kemény a fehérje. Fontos, hogy még utána is sokáig verem a fehérjét, akkor a cukortól is keményebb lesz és nem esik össze, ha hozzáadom a lisztet és a sárgáját. Én is teszek a lisztbe sütőport. Szárazon elkeverem és szitával szórom rétegenként. Eközben melegszik már a sütő. Viszonylag gyorsan és mégis óvatosan keverem össze a fehérjét a sárgájával és a liszttel. Szerintem a titok, hogy elég sokáig verd a fehérjét és kevés cukor is kerüljön a fehérjébe, ez keményíti és aztán lapjával tartani a fakanalat és rétegenként simítani a szitált lisztre a habot.
10/28 anonim válasza:
Én még soha életemben nem választottam szét a tojást és a fehérjét. 30 éve csinálok piskótát és eddig mindig jó lett. 6tojás, 6 kanál cukor, 1cs vanillin cukor. Felverem, kb 15 perc. Addig leszitálok 6 kanál lisztet bele egy kis sütőpor, és amikor kész a tojás belekeverem a lisztet. Majd kisütöm kb 200fok körül 45-50 percig. Akkor esik össze, ha friss a tojás kb 1-2 napos. Öregebb tojást használok, szép lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!