Le szoktátok szedni a húsról a zsírosabb/hártyásabb (mócsingosabb) részeket vagy úgy ahogy van főzitek?
Nem szedem le. Amúgy konkrétan mire gondolsz? Ha zsírosabb, mócsingosabb húst akarok főzni/ sütni, akkor olyat veszek, ha alacsonyabb zsírtartalmút, akkor olyat. A karaj és a szalonna közt minden megtalálható a sertéshúsok közt, és kiválaszthatod az eltervezett ételnek megfelelőt. Lehet csülökből is pörkölt és combból is. Ha csülök pörköltet akarok enni, nem vágom le a zsíros részeket. A tarja is nagyon jó sütni, és abból se vágom ki a zsíros részeket.
Marhalábszárból is többnyire pörkölt készül, ezért azt se kell hártyázni. Csak akkor kell, ha sütni akarod, mert a hártya összerántja a húst.
Talán a bírkahús az egyetlen, amiről érdemes leszedi a faggyú nagy részét, mert az el tudja rontani a pörit.
Mindíg leszedtem még a csirkemellet is megfaragom.
Nem szeretem a zsíros,hártyás részt.
Hústól, és attól függ, mi is az, amit le akarsz szedni.
Pl a hártyát általában érdemes eltávolítani a húsról,. de egy tarjáról miért kellene leszedni a zsíros részeket?
Nem tarját kell választani, ha a zsír zavaró.
Nyilván vannak olyanok, akik nem szeretik a zsíros húsokat, de sokan viszont igen, és a hűs kiválasztásával kezdődik, hogy mit érdemes majd arról leszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!