Spenot es tejbegriz ahogy a nagyi csinalta?
Tipikus eset sajnos...nagyim regen meghalt mar meg amikor nemigazan erdekelt a haziasszonykodas es fozes.
Igazi nagymama, kicsi, duci, imadni valo es imadta az unokait.
Ezer is hianyzik az o spenotja...
Nemtudom milyen recept lehetett...anyum (mivel az o anyisarol van szo es nem szerette soha csak annyit mond mindig mert nemtudott fozni)
A Spenot darabos volt, mintha kenyer uszott volna benne vagy zsemle? de ha egyszeruen beledarabolok egy zsemlet a spenotba az nem ugyanolyan.
A tejbegrizben pedig darabkak voltak. De nem olyan hogyha raharapsz kemeny vagy a griz szetesik a szadban stb...csak olyan kicsit csomos volt.
Hogy erem ezt el hogy az enyem is ilyen legyen?
Nagyanyám a spenótot összemorzsolt kenyérrel sűrítette.
Valahogy kiemeli a spenót ízét.
Nagyanyád a grízt forró vízbe tette és nem kavarta eléggé szét. Így átfőtt, de darabos maradt.
Hozzávalók: 1 csomag spenót
1 db zsemle
1 g fokhagyma
1/2 leveskocka
1/2 dl tej
Só
Olaj
A zsemlét vízbe vagy 2 dl tejbe áztatom. Kicsavarom, és 1-2 kanál olajon megpirítom.
Beleteszem a spenótot, a reszelt fokhagymát, a tejet, ízesítem a leveskockával, sóval és
Készre forralom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!