Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Spenot es tejbegriz ahogy a...

Spenot es tejbegriz ahogy a nagyi csinalta?

Figyelt kérdés

Tipikus eset sajnos...nagyim regen meghalt mar meg amikor nemigazan erdekelt a haziasszonykodas es fozes.


Igazi nagymama, kicsi, duci, imadni valo es imadta az unokait.

Ezer is hianyzik az o spenotja...

Nemtudom milyen recept lehetett...anyum (mivel az o anyisarol van szo es nem szerette soha csak annyit mond mindig mert nemtudott fozni)


A Spenot darabos volt, mintha kenyer uszott volna benne vagy zsemle? de ha egyszeruen beledarabolok egy zsemlet a spenotba az nem ugyanolyan.


A tejbegrizben pedig darabkak voltak. De nem olyan hogyha raharapsz kemeny vagy a griz szetesik a szadban stb...csak olyan kicsit csomos volt.


Hogy erem ezt el hogy az enyem is ilyen legyen?


2023. okt. 11. 20:03
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Sok helyen a spenóthoz bundáskenyeret adnak feltétként, de kisebb darabokra vágva, nem szeletben sütve.
2023. okt. 11. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyanyám a spenótot összemorzsolt kenyérrel sűrítette.

Valahogy kiemeli a spenót ízét.

Nagyanyád a grízt forró vízbe tette és nem kavarta eléggé szét. Így átfőtt, de darabos maradt.

2023. okt. 11. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
2es köszönöm. Az lehet akkor. szoval fogok kenyeret (mind1 hogy öreg vagy friss? es bele morzsolom?
2023. okt. 11. 20:23
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Hozzávalók: 1 csomag spenót

1 db zsemle

1 g fokhagyma

1/2 leveskocka

1/2 dl tej

Olaj

A zsemlét vízbe vagy 2 dl tejbe áztatom. Kicsavarom, és 1-2 kanál olajon megpirítom.

Beleteszem a spenótot, a reszelt fokhagymát, a tejet, ízesítem a leveskockával, sóval és

Készre forralom.

2023. okt. 11. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
A nagyi garantáltan nem használt leveskockát!
2023. okt. 11. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tejbe áztatott zsemlével is szokták sűríteni a spenótot: ki kell nyomkodni belőle a tejet, aztán belemorzsolni a főzelékbe -a kinyomott tejet hígításra fel lehet használni- és ősszeforralni. A tejbegríz akkor is csomós lesz, ha nem vékony sugárban, hanem gyorsabban öntjük a grízt a forrásban levő tejbe, vagy ha nem keverjük folyamatosan. Szóval elrontjuk, de más is szereti kicsit csomósan. :)
2023. okt. 11. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
25%
Az én nagymamám használt leveskockát.
2023. okt. 12. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!