Dzsem fix ahogy hűl úgy sűriti be a lekvárt?
Figyelt kérdés
Ma főztem be dzsemfixel Sárgabarack lekvárt, nem tűnt még sűrűnek de ahogy írta úgy csináltam. Ha kihűl addigra éri el a megfelelő állagot?2022. júl. 18. 19:32
2/7 anonim válasza:
Igen zselatin alapú és ahogy hűl úgy sürüsödik.
3/7 anonim válasza:
Nem zselatin alapu, de zselés állagu lesz. A kihülés után még elég hosszu ideig sürüsödik még.
4/7 anonim válasza:
2-es: a dzsemfix NEM zselatin alapú, hanem gyümölcspektin van benne, ami teljesen más dolog.
Kérdezö: tesztelni úgy lehet, hogy elöre beteszel egy csészealjat vagy hasonló kisebb tányérfélét a hütöbe, amikor elkezded a lekvárt készíteni. Ha elvileg kész, a jéghideg tányér szélére cseppents egy picit a lekvárból, és pár másodperc után döntsd meg. Ha még folyik, akkor kicsit még nem árt fözni, ha csak kúszik, azaz alig megy arrébb, akkor jó lesz, mire meghül.
5/7 anonim válasza:
Pektinnek kb 4-6 óra kell a sűrítéshez
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek akkor remélem jó lesz
2022. júl. 18. 21:03
7/7 anonim válasza:
Igen, nekem másnap még híg, aztán harmadnap már dermedt, (pl ribizli lekvár). Tök jó lesz az állaga, meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!