Noncsi2020 kérdése:
Aki próbálta olyan jó ahogy le van írva?
2022. szept. 26. 13:22
1/10 anonim válasza:
Még nem próbáltam, de most kipróbálom. Pár óra múlva megírom, hogy milyen lett.
2/10 anonim válasza:
Én kipróbáltam, jóval tömörebbre sikerült, mint a bolti de így jobban ízlik és szerintem laktatóbb.
3/10 A kérdező kommentje:
#2 száraz élesztővel is működik? 7 g száraz élesztő elég lenne szerinted?
2022. szept. 26. 13:41
4/10 anonim válasza:
2es vagyok, azzal csak egyszer próbáltam, lassabban kelt meg, de működött, egy csomagot tettem bele (7g).
5/10 anonim válasza:
kenyeret, péksüteményt Limara péksége weboldalon nézegess, azok tuti kipróbált receptek.
6/10 anonim válasza:
1-es vagyok.
Már a tepsin kelnek. Instant élesztőt használtam (7g), de előre felfuttattam, hogy gyorsabban keljen.
Kb. 20p múlva kerül a sütőbe.
7/10 anonim válasza:
8/10 A kérdező kommentje:
#7 nagyon jól néz ki. Mit lehet tenni hogy ne legyen ilyen tömör?
2022. szept. 26. 17:25
9/10 anonim válasza:
Az én sütőm nem a legjobb. Raktam ugyan lábosba vizet, hogy legyen gőz, de az nem olyan jó, mint pl. egy rendes elektromos, gőzölős sütő.
Korábban azt tanácsolták nekem, hogy rakjak a tésztához pluszban egy kis sütőport, az jobban felfújja.
10/10 anonim válasza:
8: a jó zsömle nem olyan 90% levegő, mint a bolti felfújt műizé...
Teljesen természetes, hogy sűrűbb, hiszen nem mesterséges adalékokkal nyomtad tele (mint a bolti zsemlét).
Kísérletezni kell, többféle recepttel és többféle kelesztési módszerrel... Ha kovásszal csinálod, hosszú kelesztéssel, akkor sokkal több "buborék" lesz benne. Mint pl. ebben a baguette-ben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!