Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem folyik a csokim...

Miért nem folyik a csokim ahogy a videón? Ugyanúgy csinálom?

Figyelt kérdés

[link]

5:37-nél folyós csokit készít. Nekem egyáltalán nem folyt, hanem sűrű darabos, túrószerűvé állt össze a csoki.

Mit bsztam el??????

2023. júl. 31. 03:16
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Talán hidegen öntötted reá a tejszínt.A videóban gőzölög.Tehát fel van melegítve..
2023. júl. 31. 03:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Főztem gáztűzhelyen....
2023. júl. 31. 04:09
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell főzni. Ez egy sima ganache krém. Ha nem olvad meg eléggé a csoki a tejszínben, akkor először gőzfürdő felett olvaszd meg a csokit, és utána öntsd hozzá a langyos/meleg (nem forró!) tejszínt, és kavard, amíg homogén nem lesz. Sokáig. :)

Én személy szerint utálok a gőz fölött olvasztással pepecselni, mindig mikróban olvasztom a csokit. Szerintem azzal a darabos krémeden is tudnál javítani. Dugd be az egész tálat tejszínnel-csokival a mikróba, 30 mp. Vedd ki, kavard át jó alaposan. Vissza, 20-30 mp, ki, kavar. A lényeg, hogy a csoki gyorsan megég, szóval nem szabad sokáig bent hagyni.

2023. júl. 31. 06:17
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Két lehetoseg van

1) tul forro volt a tejszin, es megegette a csokit - ezt nem lehet megkenteni

2) nem volt eleg meleg. Ez akkor is lehet ha meleg volt de miutan raontotted, nem vartal eleget es tul hamar keverni kezdted. Ilyenkor kell egy pwrcet varni hogy a meleg tejszin biztosan felolvassza a csokit. Vagy az is lehet hogy tul nagyra vagtad a csokit es nem tudta a tejszin mwgolvasztani. Meg az is lehet hogy tul lapos edenybe teted. Az ilyet mindig magas edenybe tedd, hogy a tejszin biztosan ellepje es a ho se tudjon kiszokni. Ilyenkor picit darabos is maradhat amin a botmixer vagy a turmix segít.

Ha a 2es volt a hiba, meg mentheto a kremed. Tedd mikroba es 1 perces es intervallumokba kezdd el melegiteniy kozte mindig mwgkeverve. A fokozat legyen 400 watt vagx alatta. Ha olyan opcio nijcs, akkor 30 mp enkent kell keverni. Szep lassan felolvad majd es egynemu lesz

2023. júl. 31. 07:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha összeállt tehát úgymond összehúzta magát és nem az van hogy a folyadékban csokidarabok úszkáltak akkor az a baj hogy túl forró volt a tejszín és megégette a csokit
2023. júl. 31. 07:23
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

A probléma az lehet, hogy gyengébb minőségű a csoki, amit használsz, és ahogy ráöntöd a (túl) forró tejszínt a magas hő hatására a kakaóvaj kicsapódik a csokoládéból, és ez okozza a túrószerű textúrát.

Én fordítva szoktam, és sosem volt még ilyen problémám: elkezdem főzni a tejszínt, amikor már felforrt, beledobálom a csokidarabokat, és lassú tűzön kevergetem, amíg el nem olvad. Ugyanez eljátszható gőz fölött is.

Az a lényeg, hogy jó minőségű legyen a csoki, és magas zsírszázalékú a tejszín.

2023. júl. 31. 08:05
 7/8 anonim ***** válasza:
11%
Az is lehet hogy viz kerult bele attol rogton kicsapodik. Ugye habtejszin voot es nem fozo?
2023. júl. 31. 10:15
 8/8 anonim ***** válasza:
44%
Csokoládét kell használni, nem bevonót, vagy masszát!
2023. aug. 1. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!