A grízes, lekváros főtt tészta elkészítésekor a grízt meg kell főzni? Vagy csak pirítani kell? + Ha adsz olyan receptet, ahogy kell csinálni, hogy jó legyen a végeredmény, az jó lenne. Thx.
Figyelt kérdés
2023. jan. 6. 00:05
1/3 anonim válasza:
Először zsiradékon kicsit pirítani kell, majd felönteni kevés vízzel, kevergetni, lefő a víz, megint felöntöd, kevergeted és ezt addig ismétled, míg a gríz puha nem lesz. Picit megsózod, beleszeded a kifőtt tésztát és összekevered. Ennyi!
A mennyiség attól függ, hogy mennyi a tészta.
Egy zacskó (50 dkg) széles metéltnél ez az arány:
50 dkg széles metélt, 30 dkg búzadara, 2 evőkanál zsiradék, 4,5 dl forró víz, só, kedvenc lekvárod, porcukor ízlés szerint.
De figyelmedbe ajánlom ezt a videót:
2/3 anonim válasza:
Pirítom zsiradékon, vagy anélkül, maximum világosbarna legyen, hamar megéghet. Utána felöntöm vízzel, pici só, átkeverem és nagyon jól lefedve hagyom pár percig, majd megint keverés, míg be nem szívja a vizet. Így nem áll össze sem nekem. Mennyiség változó, ha kevés, maradék tészta van, akkor több grízt készítek hozzá.
3/3 anonim válasza:
Kétszeres mennyiségű sós vízzel kell felönteni pirítás után.
Ha egy kevés víz van rajta fedővel lefedni kb 15 perc után kész és kavarhatod a tésztával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!