Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A grízes, lekváros főtt...

A grízes, lekváros főtt tészta elkészítésekor a grízt meg kell főzni? Vagy csak pirítani kell? + Ha adsz olyan receptet, ahogy kell csinálni, hogy jó legyen a végeredmény, az jó lenne. Thx.

Figyelt kérdés

2023. jan. 6. 00:05
 1/3 anonim ***** válasza:
85%

Először zsiradékon kicsit pirítani kell, majd felönteni kevés vízzel, kevergetni, lefő a víz, megint felöntöd, kevergeted és ezt addig ismétled, míg a gríz puha nem lesz. Picit megsózod, beleszeded a kifőtt tésztát és összekevered. Ennyi!

A mennyiség attól függ, hogy mennyi a tészta.

Egy zacskó (50 dkg) széles metéltnél ez az arány:

50 dkg széles metélt, 30 dkg búzadara, 2 evőkanál zsiradék, 4,5 dl forró víz, só, kedvenc lekvárod, porcukor ízlés szerint.

De figyelmedbe ajánlom ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=yis2YrVd6AU

2023. jan. 6. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Pirítom zsiradékon, vagy anélkül, maximum világosbarna legyen, hamar megéghet. Utána felöntöm vízzel, pici só, átkeverem és nagyon jól lefedve hagyom pár percig, majd megint keverés, míg be nem szívja a vizet. Így nem áll össze sem nekem. Mennyiség változó, ha kevés, maradék tészta van, akkor több grízt készítek hozzá.
2023. jan. 6. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
76%

Kétszeres mennyiségű sós vízzel kell felönteni pirítás után.

Ha egy kevés víz van rajta fedővel lefedni kb 15 perc után kész és kavarhatod a tésztával.

2023. jan. 6. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!