Mindig elrontok minden kajat es a kukaba landol. Mit tegyek???
24 eves lany vagyok mar 19 eves koromtol egyedul elek es fozok pontosabban foznek… mindig megprobalom de barmihez hozzafogok mindig elrontom.
Altalaban jo kedvvel alltam hozza. Szeretnek finom kajat kesziteni( levest, masodikot) de valahogy sose jon ossze semmi. Es mar az evek soran annyira megutaltam h a hatam kozepere se kivanom a fozest … pedig annyira szeretnem ha jol menne.
Pl:
A rizst vagy tul puha vagy tul kemeny de sose jo
A husokkal ugyanez .. sose tudom puhara fozni , sutni. mindig oyan mint egy rago gumi …
Gombocokat amit begyurok utana szetesnek…
Palacsinta meg sutim az szamomra lehetetlen
Rantast meg sosem tudtam csomo mentesen kesziteni es meg sorolhatnam…
Mindent is elcseszek.
Videokat nezek…recept szerint keszitek es megis elrontok mindent. Valami tipp?
16-os, ez nem magyar mentalitás, hanem sajnos van benne igazság is.
Nem panaszkodni kell, hogy nem tudok főzni, hanem tenni ellene, és hihetetlen, hogy erre a 4-5. elrontott hús után sem jössz rá, hanem elcs.szed 6-jára is, mert nem nézel utána normálisan.
Az lehet a gond, hogy nem tudsz rájönni arra, hogy mi volt a hiba, mit csináltál rosszul. És nincs, aki segítsen.
Néhány tanács:
Ha zöldséget, vagy tésztát főzöl, inkább előbb nézd meg, kóstold meg, ezeket durván túl lehet főzni!
Ha sütőben sütsz húst: olajozd ki, vagy vajazd ki a tepsit, ha már betetted a húst, mielőtt lefednéd fóliával, egy picit locsold meg (én spray-vel szoktam vizet permetezni rá, így nem lesz kemény)! Nyisd ki a sütőt és vedd ki , amikor kb félkész, van olyan hús, amit meg is kell fordítani (pl. kacsacomb, bár ha recept alapján sütöd, akkor elvileg a recept írja), nézd meg , hogy megkívánja-e az állaga alapján hogy újból permetezz rá egy kis vizet!
Ha olajban sütsz valamit serpenyőben, legyen benne 1 ujjnyi olaj legalább, ha túl kevés, annyira, hogy alig lepi el a serpenyőt, akkor nem lesz jó. A túl sok sem jó, ezért nézz videókat!
Ha privátban írsz konkrét rossz eredményeket, akkor megírom neked, hogy mi lehetett a hiba, min változtass.
Ne kezdj el tv-t nézni és abba belefeledkezni, amikor nem olyan ételt főzöl, vagy sütsz, amit fél órára, óraára is magára hagyhatsz.
Nem lehet, hogy ez történik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!