Tudnál segíteni? Húslevest szeretnék főzni, de mindig elrontom, vagy túl delikátos lesz vagy íztelen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Négytagu családra fözök 20 éve,de egykg hus sok levesnek.
Husoscsonttal probálkozz.A levest hidegvizbe teszel husos csontot egyidejüleg teszel bele sérgarépát 2 3 elég fehérépát,zellert,a zőldjét is beleteheted összekötözve kis sot és lassu lángon,hogy ne legyen zavaros megfözöd
Ha habja van azt kanállal leszeded Amivel elrontják a levest a tul sok so és belefözik a levestésztát
A levestésztát külön kell kifözni és tálaláskor mindenki tesz bele magának tetszés szerint.Szoktam a levesbe tenni tölteléket:kenyeret vizbeáztatni kicsavarni ahány gomboc annyi tojás ételizesitő éa aprora vágott petrezselyem ezt egy nelyonba betenni összekötni ne menjen bele a leves és betenni a lavesbe Ha megfött szépen lehet szeletelni a fött hus mellé mikor majdnem kész a leves egy pár burgonyát is lehet benne főzni egészben.Igy egyszerre egy komplett kajád van leves fött hus töltike.fött burgonyaHa a levest fözés után leszüröd tovább elál és tisztább a leve.Ameddig ez föl csinálsz egy mártást a fött hushoz és kész az olcso ebéd
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
én nem használok ételízesítőt...arányokat se tudok, de a jó húsleves titka a fedő és a legalacsonyabb fokozaton való főzés ;)
zöldségek nálam egy marhahúsleveshez pl: fokhagyma, hagyma (egészben héjastúl, hogy legyen színe a levesnek), répa pár darab, zeller, karalábé, fehérrépa, krumpli, ha van, akkor paszternák, paradicsom, paprika
fűszerek: só, bors, kömény kis szerecsendió
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Bocs, hogy nem ide vág, de szerintem elég alaposan leírták már előttem.
Szóval, én pont emiatt szoktam fokozatosan beletenni a sót/delikátot. Mivel kezdő háziasszonynak számítok, még nem megy szemre, ezért mindig csak egy teáskanál delikátot rakok bele, várok 1-2 percet, aztán kóstolok és pótolok ha még szükséges.
21 L
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!