Csirkecombból szokás húslevest főzni?
Valamikor régen először a csirke vastaghúsát (combot, mellehúsát) megfőzték levesnek, utána besózták és sütötték vagy kirántották.
Egyrészt takarékoskodás miatt, másrészt akkor még csak az u.n. tanyasi csirkék voltak, amik nehezebben sültek át nyersen, mintha előtte átfőzted volna.
A mai "gyári" csirkéket ha egyszer már megfőzted, vagy benne hagyod a levesben, vagy ha utána sütöd-főzöd, már semmi íze, tehát nem érdemes. Vagy így, vagy úgy használod, de a kettő együtt nem megy.
Régen sem, főztek soha a csirke combjából levest.
Levest mindig egész tyúkból főztek,így a comb is benne volt. A leves húshoz pedig valamilyen szószt,általában paradicsomot ettek. A szegényebbek esetleg félfővésben kivették a combot,mellet,hátat és vagy rizzsel főzték össze,vagy pörköltnek készítették el.
Csak combból nem lehet jó húslevest főzni. Levesnek az aprólék,szárny lába,háta a jó. Bár nem lesz olyan,mint az egész tyúkból főzött.
Csirkecombból valóban nem olyan ízletes a húsleves.
Ha combom van,akkor tárkonyos ragulevest főzök.A combot kicsontozom és a húsát apró kockákra vágom.
Első válaszoló vagyok!
Valamikor régen (= kb. 50 évvel ezelőtt) az u.n. tanyasi csirkéket ...
Egy hónappal ezelőtt sikerült vennem tanyasi tyúkot, a vastag húsokból pörköltet főztem = 3 óra hossza alatt lett puha.
Ha ma azt akarod pl. kirántani anélkül, hogy előtte főznél rajta valamennyit, akkor megnézheted, milyen lesz az a rántott vagy sült comb.
Azért írtam, hogy a mai "gyári csirkét" valóban nem szerencsés előtte megfőzni, mert utána már semmi íze nem lesz. De próbáld ki egyszer a valódi, igazi, kapirgálós kendermagost, ég és föld a "gyárihoz" viszonyítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!