Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet olyan húslevest...

Hogyan lehet olyan húslevest készíteni, mint ahogy régebben a nagyszüleink/dédijeink csinálták?

Figyelt kérdés

Tudjátok az a finom fűszeres, sok zöldség, husi van benne.

Előre is köszönöm:)


2011. aug. 30. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazi tanyán nevelt állatokból ;)
2011. aug. 30. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen húsból akarod, mert nem mindegy.

Tehát: hús (megmosva, darabolva, ha szükséges), vöröshagyma egészben. Felteszed főni sóval, vegetával, pár szem borssal.

Ha csirke, az hamar fő, egyből belerakhatod a zöldségeket is. Sok répa, fehérrépa, ez kötelező, mellé mehet 1 karalábé, 1 kis zeller, a főzés befejezése előtt 10 perccel 1-2 kis krumpli (ez sem muszáj, ha viszont elsóztad a levest, életmentő :). Én mindig teszek bele egy paprikát és egy fél paradicsomot is, valamint 1 ág zellerzöldet, és ha van, akkor 1 ág petrezselymet is.

Ha marha vagy sertés, már félig legyen puha, mikor belerakod a zöldségeket.


A levesnek nem szabad nagyon forrnia, csak gyöngyöznie, különben habos/zavaros lesz, nem szép sárga.

Ha kész, meg kell nézni, elég sós-e.


Tetszés szerinti tésztát főzhetsz bele. Anyukám lemer pár kanál levet, abban főzi a tésztát, én nem szoktam "pazarolni", sós vízben főzöm ki, leszűröm, és ízesétésnek teszek rá kevés levet, amit be is szív.

2011. aug. 30. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Vagy házi tyúkból,vagy marhahúsból.

Felteszed annyi vízzel,amennyi ellepi,sót,borsot,vöröshagymát,fokhagymát teszel bele. Ha felforrt,akkor leveszed a hőfokot és csak nagyon lassan főzöd tovább. Ha a hús már majdnem puha,akkor teszel bele sárgarépát,zöldséget,zellert és készre főzöd. Ha marhahúsból főzöd,abba kell egy kevés gyömbér is. Ha szép sárga színt akarsz,akkor tehetsz bele sáfrányt vagy sáfrányos szeklicét is.

Hagyod egy keveset hűlni,és sűrű szitán átszűröd. A tésztát ne a levesbe főzd,hanem külön .

A habot le is szedheted főzés közben,de én nem szoktam,mert a végére elforrja és jobb ízű a leves.

2011. aug. 30. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2011. aug. 30. 09:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
És hogy lehet másképp? Engem nagymamám tanított főzni, csak ilyen húslevest tudok :) van egyszerűbb verzió is?
2011. aug. 30. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát nem, csak nem mindig lesz olyan finom, mint amilyet ők csinálnak..:)
2011. aug. 30. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

attól is függ miből lehet hogy a mama disznó csontot,karajcsontot, velőset, tyúkot,

te meg csirkét??

az sem mindegy mennyi ideig főzi ő és te.

2011. aug. 30. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Vegetát nem kell bele tenni! A sok zöldség majd megadja az ízét. Felesleges bele a vegeta vagy a leveskocka. Mi sose teszünk bele és mindig isteni finom.
2011. aug. 30. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
mama főztje az mindig a " A MAMA FŐZTJE" marad legalábbis nálam. :)
2011. aug. 30. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!