Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A borászok gyakran részegek?...

A borászok gyakran részegek? Kik csináltak először bort?

Figyelt kérdés

1.kérdés: Én nehezen bírnám megállni.

2. kérdés: Rómaiakat emlegetik, de én olvastam, hogy jóval előttük a grúzok csinálták. Igaz?

2010. márc. 31. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:

1. A borászok NEM részegek, mert tudják, hogy a bort mértékkel kell fogyasztani, aki meg lerészegedik, az nem érdemli meg, hogy rendes bort ihasson.

2. Azt nem lehet kideriteni, hogy kik csináltak elöször bort, mert gyakorlatilag minden fejlettebb kultúrában ismert volt.

2010. márc. 31. 21:55
 2/4 Phoney ***** válasza:
A gyümölcs(lé) már az őskorban is megromlott (erjedt), és egész biztosan észrevette már az ősember is, hogy milyen jót lehet tőle bambulni:)
2010. ápr. 4. 11:46
 3/4 anonim válasza:

kolostorban barátok csinálták az elsö borokat,

a borászok meg max egy kortyot isznak, de leggyakraban csak szagolják vagy öblögetnek vele

2010. aug. 7. 18:24
 4/4 Phoney ***** válasza:

Szerintem 8 ezer éve még nem voltak kolostorok:)

Grúzia és Irán területén készültek az elsők, amikről tudunk.

2010. aug. 17. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!