Borászok! Mi a véleményetek a tabis borról?
Az igaz, hogy Tokajban semmi szőlő nincs. Tanárom szerint amik ott vannak, még nem érettek. "Oda viszik a bort, nem hozzák!" Némely pancsolt borhoz a nevét adja Tokaj, hogy el lehessen adni!
Mi számít értékes bornak? Mi számít annak, aki a borok kedvelői?
pl. egy rossz alkesz, aki naponta 2liter tabist iszik meg, ő is a borkultúra tisztelője?
Ez itt a tízmillió szakértő országa. Különösen jól értünk pl. a focihoz és a pálinkafőzéshez, ettől függetlenül persze seholse vagyunk fociban és a házipálinkák közt is több a rettenetes, mint a jó, a házi borokról nem is beszélve, amik sokszor olyan búbánatosan sz*rok, hogy egy fehér tablettást bátrabban bevállalnék.
Nem kell ahhoz pancsolni a bort, hogy rossz legyen, többé-kevésbé törvényesen is lehet őket "olcsósítani".
Szerintem is visszaélnek a Tokaji nevével, amit az aszúval csinálnak (csökkentett követelmények), az meg nevetséges. De nem ok nélküli, mert a magyar ember imád aszút venni, ezért nagyon örül, ha arányaiban majd' tizedannyiba kerül, mint régen, még ha nem is jó. A magyar ember általában amúgy is azt érzi, ami a címkére van pingálva, nem azt, ami az italban van. A finom ital nálunk sokszor azt jelenti, hogy nem öklendezzük vissza (túl hamar), afölött meg sokak számára elvesznek a különbségek.
Kicsit sokat képzelnek az emberek a tablettás bor elterjedtségéről. Nem mindig a mesterséges a legolcsóbb, ha hihető utánzatot akarunk.
Ja és nem vagyok borász, remélem nem baj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!