A menzán hogy csinálták a tejbegrízt? Annyira finom volt!
Figyelt kérdés
Isteni íze volt a menzai tejbegríznek, én valahogy sosem tudtam olyat csinálni. Mit tesznek bele, hogy olyan fincsi lesz?2010. júl. 16. 18:37
1/27 anonim válasza:
Szerintem játszik benne az is, hogy ott nem kis fazékba főzik. Szerintem cukrot is raknak bele, mert valahogy nekem édesnek tűnik. Itthon nem szoktam belerakni. Hasznosabbal nem tudok szolgálni:)
2/27 anonim válasza:
Hát, én gyanítom h vizet is raktak bele spórolás céljából..de nem tudom mi volt benne neked a jó?:D Simán ők is úgy csinálták tuti, ahogy mi otthon, csak gyanítom még hígították vízzel, de attól nem tudom miért lenne jobb.
3/27 anonim válasza:
Úristen... Ezzel a kérdéssel elindítottad bennem a napközis kajás emlékeket :D ( ami többnyire rossz). Nemtom ott h csinálják de itt volt h annyira kemény volt h alig tudták faragni!! és öntötték hozzá a kis iskola tejet ami kimaradt és felhalmozódiott napok alatt -.- Máskor meg olyan volt mint a fos! Sőt mint a víz xD
4/27 anonim válasza:
Én tudom a választ! Cukrot is kell bele tenni, és Rama margarint is. 1L tejhez 2 ek.cukor, 9 ek.búzadara, és egy jó nagy kanálnyi margarin. Winny kakaóval szórd meg, és kész is.
5/27 anonim válasza:
hát én nagyon szerettem az oviban a tejbegrízt,sokszor gondolok rá mert nem tudok olyan jót csinálni,szerintem adhattak hozzá vizet,hogy olcsóbban kijöjjenek,de nem hiszem,hogy attól lett volna jobb...:(
6/27 anonim válasza:
Nem instant kakaó volt hanem aranykakaó és porcukor keveréke
7/27 anonim válasza:
Nekem is kedvencem. Pár csipetnyi mazsola, végefelé 3-4 nagyon vékony citromkarika és cukor izl. szerint. Tányéron fahéjjal meghintve. 27é Ff.
8/27 anonim válasza:
Megmondom,én hogy csinálom,az enyém eléggé hasonlít a menzáshoz.Nem nagy ügy:Felteszed a tejet főni,teszel bele egy kis sót,cukrot,mikor már majdnem forr,lassan öntöd bele a darát és kevergeted.Én kb 3-4 dl tejhez szoktam adni egy teáscsészényi darát...Szóval,mikor már kezd sűrűsödni,akkor figyeld,hogy ne főjjön túl sűrűre,hígítgasd tejjel.Tehetsz bele egy kis vaníliás cukrot is,jobb íze lesz.
Ha kész,instant kakaóporral megszórom.Na,ez így majdnem menzás,csak az a baj,hogy fogalmam nincs,milyen kakaóport tettek rá a konyhán,az olyan különlegesen finom volt,de boltba olyan nincs.
9/27 anonim válasza:
A nagyim menzán dolgozott ezért válaszoltam. Kell bele margarin, ott mindig raktak bele. Otthon nagyon sokszor csinált nekem. Sem vaníliás cukrot, sem citromot és társait nem tartalmaz az igazi menzás tejbegríz. Ja, és a lényege, hogy jól szétfőljön a gríz benne, ezért már az elején bele kell tenni.
10/27 anonim válasza:
A rendes kakaót tették amiben nincs cukor. Azt keverték össze PORCUKORRAL. Az volt a kakaó ami mindig a szájpadlásomhoz ragadt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!