Grízből mit lehet csinálni (tejbegrízt és grízestésztát kivéve)?
Resztelt dara. zsiradékon alaposan megpirítani a darát,
felönteni vízzel és sűrűre,de inkább keményre főzni.(állagra keményre) főzni. cukrot, vaniliáscukrot ízlés szerint teszünk bele. ha hűlt egy kicsit, nagy kanállal galuskákat szaggatunk és sűrű szörppel, vagy
híg lekvárral fogyasztjuk.
grízgaluskát húslevesbe
grízhabot - vízben meg főzzük majd forrón pár kanál baracklekvárral habosra keverjük
Grízgalu.
Tejbegríz, teszel bele rengeteg keserű kakaót (h jó sötét legyen), tepsibe öntöd, és a tetejét kicsit megpirítod.
Tejbegríz, amit aztán zsemlemorzsába forgatsz - mintha túrógombit csinálnál.
túrógombóc?
fél kiló túró
8 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
2 tojás
pici só
hamis marcipán szelet - én már többször csináltam, nagyon kiadós, finom - ha nem alkalomra csinálod, féladag elég belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!