Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a tejbegrízt jó...

Szenilla: kérdése:

Hogyan kell a tejbegrízt jó folyósra főzni? Miből mennyi kell bele?

Figyelt kérdés
2011. okt. 16. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Keves griz kell bele,akkor folyos lesz. Mondjuk fel liter tejhez kb 3-4 evokanal
2011. okt. 16. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Minden deci tejre egy evőkanál tejbegríz, ennél több semmiképp. És minden két deci tejre egy evőkanál cukor, de ez persze ízlés szerint változtatható. És ennyi :D
2011. okt. 16. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi rakunk bele kevés sót és cukrot, még mielőtt felrakjuk főni. Ízlés szerint csináld, a túl cukros se finom, ha úgy nem szereted. Tehát mikor forr a tej, raksz bele kevés grízt. Attól lesz folyós, de egy kicsit még főznöd kell, mikor belerakod. Ha sokat raksz bele keményebb lesz, mi egy két decis pohárba rakunk 3/4-ed részig grízt, ha több tej van, 2 dl-4 dl között. Pontos értékeket nem tudok, mert nem mérjük le, de eddig sosem sikerült rosszul az adagolás. Valahogy ráérez az ember. :)
2011. okt. 16. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül egy liter tejből csináltam, 9 ek. grízzel, 4 ek. cukorral, egy csomag vaniliás cukorral, és jó híg lett. :)
2011. okt. 16. 11:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!