Hogy kell igazán finom folyós tejbegrízt csinálni? Mennyiségeket is kérek.
Figyelt kérdés
2010. okt. 1. 15:29
1/4 anonim válasza:
Mondjuk fél liter tejből. Felforralod a tejet, l dcl-t hagyj hidegen. Ha forr a tej, tegyél bele 2-3 evőkanál cukrot. Eközben a hideg tejben keverj ki 2-3 kanál grizt, ha sima, óvatosan ereszd bele a forrásban lévő tejbe. Kevergesd, forrald még egy picit, amig puha nem lesz a griz. Kóstold meg a cukor miatt, elég édes-e? Majd zárd le, és pihentesd kicsit. Kész.
2/4 anonim válasza:
Én 1 liter tejből,4ek cukorral,8ek búzadarával csinálom.A tejet felforralod,közben a cukrot elkevered a darával.Ha forr a tej a cukros darát beleöntöd,folyamatos kevergetés közben.Én még sose rontottam el,nem lett csomós,vagy túl sűrű,mindig nagyon finom:)
3/4 anonim válasza:
én sose szoktam a mennyiségeket nézni, mindig érzésre csinálom. mondjuk én sűrűbben szeretem, de az unokahúgom meg igen folyósan. neki amikor kész a sűrű kiszedek még jó melegen és felengedem kis meleg tejjel még.
4/4 anonim válasza:
Én kicsit sűrűbben szeretem. Folyamatos keverés mellett felforralom a cukros tejet, majd amikor elég forró annyi evőkanál darát rakok bele, amennyi deci tejet. Addig keverem míg a dara meg nem duzzad és megfelelő állagú nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!