Hogyan kell csinálni az iskolai tejbegrizt? Annak olyan finom ize van, mi a receptje?
Tejszin, tutira nincs benne, hiszen az nagyon drága.
A víztől olyan finom, tehát tej és víz+ a gríz. Arányokat nem tudok.
nah ahogy olvastam ezt a tejszínest megkívántam, főzőtejszín+minimális tejjel elkészítettem, de annyira émelyítően zsíros hogy már bánom:S
Egyébként nem lenne ízre rossz, csak tömény.
De nem hasonlít az iskolaihoz!
Azért olyan finom, mert legalább öt percig főzik! Nme csak egyig Mindenki úgy szokta addig önti, míg sűrű lesz s kész! Nem úgy kell!
Itt a pontos recept:személyenként két deci tej, két púpos kiskanál gríz, 2 kiskanál cukor, összesen az egészbe egy kis csipet só.Előre kimérjük egy csészébe a grízt.
Tejet forralunk.
Picit megsózzuk, ez fontos. Csak mint a vajaskenyeret, picit.
Ha forr, decinként egy púpos kiskanál grízt szórunk bele.Közben a másik kezünkkel fakanállal kevergetjük.
Több darát nem szabad használni. Ha mind beszórtuk, kislángon addig főzzük - szorgalmasan kavargatva - míg a szemek megduzzadnak, üvegessé válnak.A gríz meg besűrűsödik. MInt a mártás, annyira. Akkor félrehúzzuk, egyszer-kétszer még megkavarjuk. Pár perc után szedjük csak tányérba.Addig még sűrűbb lesz.
Így nagyon finom lesz a tejbegríz!
Kedves 19:52
a kiskanál kávés vagy teáskanál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!