Hogyan kell csinálni az iskolai tejbegrizt? Annak olyan finom ize van, mi a receptje?
köszönöm, most már látom, te írtál az előbb az "amit szeretünk de magunk nem tudjuk elkészíteni kérdéshez."
nagyon rajta vagyok ám a menzás tejbegríz témán :)
este ki is próbálom.
szép napot.
Látom, már nagyon régi ez a kérdés, de aki erre téved ( mint én ) és nem tudja még a titkot, elárulom :D
Most csináltam meg életem legelső olyan tejbegrízét ami megszólalásig olyan mint a menzai.
Hosszas kísérletezések árán megszületett:
4,5 dl 1,5%-os tej
2 dl víz
1 cs vaníliás cukor
egy csipet só
2 nagyobb ek margarin
kb egy nagy maroknyi kristálycukor ( csak öntöttem, nem mértem le)
+ 4 csapott ek gríz !
Az összeset bele egy fazékba, és egyszerre felmelegíteni, majd forralni.. És kész ! :D
én cica kakaóval ettem, mert csak ez volt itthon
Én is imádtam a menzai tejbedarát, de azért nagyságrendekkel jobbat csinálok már itthon. :D
A titok a tejszín és a jó zsíros tej.
Lehetőleg 3,5-ös, de háziból a legjobb. Másfél litert csinálok egyszerre, ehhez egy 2 decis tejszínt adok + csipet só. Amikor forr a tej, belerakom a darát kevergetve, hogy ne legyen csomós. Ha kész, hozzákeverek 4 csomag vaníliáscukrot, és egy csapott ek. sima cukrot. Kakaóval felülmúlhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!