Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni az...

Hogyan kell csinálni az iskolai tejbegrizt? Annak olyan finom ize van, mi a receptje?

Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 12:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Sajnos csak tejbegríz receptem van. Ezt egy menzás nénitől kaptam, de csak ebbe avatott be. 1 liter 2,8%-os tejhez adj egy jó nagy fakanál Rama margarint! Ez a legfontosabb! Aztán ehhez jön olyan 8 evőkanálnyi búzadara, és cukor. A Rama után a legfontosabb, hogy a búzadarát utána tedd bele, és folyamatosan kavargasd, a lényeg, hogy főzés során a dara péppé főljön benne!!! Miután elzárod a gázt akkor jó, ha látod benne a gríz szemeket legalább 3-4szeresükre dagadva. Kakaóporból Winnyt vegyél, és garantáltan olyan íze lesz. Nesquik kakaóval nem az igazi:)) Jó étvágyat!
2010. febr. 17. 14:17
 12/17 anonim ***** válasza:

köszönöm, most már látom, te írtál az előbb az "amit szeretünk de magunk nem tudjuk elkészíteni kérdéshez."

nagyon rajta vagyok ám a menzás tejbegríz témán :)

este ki is próbálom.

szép napot.

2010. febr. 17. 14:21
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen én írtam, mert tudom mennyien imádják, és ezzel segíteni akartam. Ez tényleg olyan. Azt még elfelejtettem, hogy a cukrot úgy szoktam adagolni, hogy folyamatosan kóstolom, és amikor elért a menzás szintre az édességben leállok. És inkább picit több margarint tegyél bele mint kevesebbet!
2010. febr. 17. 14:23
 14/17 anonim ***** válasza:
Ja, és kíváncsi vagyok hogy sikerült-e!:))
2010. febr. 17. 14:25
 15/17 anonim ***** válasza:
A kiskanál az teás kanál.
2010. febr. 18. 12:18
 16/17 anonim válasza:

Látom, már nagyon régi ez a kérdés, de aki erre téved ( mint én ) és nem tudja még a titkot, elárulom :D

Most csináltam meg életem legelső olyan tejbegrízét ami megszólalásig olyan mint a menzai.

Hosszas kísérletezések árán megszületett:

4,5 dl 1,5%-os tej

2 dl víz

1 cs vaníliás cukor

egy csipet só

2 nagyobb ek margarin

kb egy nagy maroknyi kristálycukor ( csak öntöttem, nem mértem le)

+ 4 csapott ek gríz !

Az összeset bele egy fazékba, és egyszerre felmelegíteni, majd forralni.. És kész ! :D

én cica kakaóval ettem, mert csak ez volt itthon

2015. márc. 18. 16:42
 17/17 anonim válasza:

Én is imádtam a menzai tejbedarát, de azért nagyságrendekkel jobbat csinálok már itthon. :D

A titok a tejszín és a jó zsíros tej.

Lehetőleg 3,5-ös, de háziból a legjobb. Másfél litert csinálok egyszerre, ehhez egy 2 decis tejszínt adok + csipet só. Amikor forr a tej, belerakom a darát kevergetve, hogy ne legyen csomós. Ha kész, hozzákeverek 4 csomag vaníliáscukrot, és egy csapott ek. sima cukrot. Kakaóval felülmúlhatatlan.

2015. márc. 23. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!