Mindig elrontok minden kajat es a kukaba landol. Mit tegyek???
24 eves lany vagyok mar 19 eves koromtol egyedul elek es fozok pontosabban foznek… mindig megprobalom de barmihez hozzafogok mindig elrontom.
Altalaban jo kedvvel alltam hozza. Szeretnek finom kajat kesziteni( levest, masodikot) de valahogy sose jon ossze semmi. Es mar az evek soran annyira megutaltam h a hatam kozepere se kivanom a fozest … pedig annyira szeretnem ha jol menne.
Pl:
A rizst vagy tul puha vagy tul kemeny de sose jo
A husokkal ugyanez .. sose tudom puhara fozni , sutni. mindig oyan mint egy rago gumi …
Gombocokat amit begyurok utana szetesnek…
Palacsinta meg sutim az szamomra lehetetlen
Rantast meg sosem tudtam csomo mentesen kesziteni es meg sorolhatnam…
Mindent is elcseszek.
Videokat nezek…recept szerint keszitek es megis elrontok mindent. Valami tipp?
Elfogadni. Nem lehet mindenki konyhatündér. És senki nem is várja el. Csak túl van pörögve.
Szerencsére a normális embernek semmilyen eszközbeli hiányossága nincs, hogy egyen, ha éhes. Van keze, tud rendelni. Van lába, el tud menni egy kifőzdébe. A mostani árak mellett nem is ez a legdrágább létforma.
Miért akarsz ennyire főzni?
Elsosorban a parom miatt szeretnek ( mondjuk o nem varja el es nem stresszel ) de en magamtol elvarom hogy fozzek.
Na meg magam miatt is mert en is szeretnek finom kajakat enni ami nem zacskos leves vagy mikros kaja
Hívjál magad mellé valakit, aki figyeli, hogy mit csinálsz. Illetve anyukádtól/nagymamádtól kéne tanulni. De az kizárt, hogy mindig minden rosszul sikerül.
A rántásban semmi kunszt nincs, egyszerűen belekevered a jó meleg zsiradékba a lisztet, és voila, hogy tud az összecsomósodni? Ha a gombóc szétesik, akkor rosszak az arányok a receptben. A húsnál figyelni kell a hőmérsékletet, nem hirtelen, túl melegen sütni. A rizsnél megfigyeled, hány perc alatt lesz kemény, hány perc alatt túl puha, és a kettő között főzöd. De a rizst speciel kóstolgatni kell közben, tehát nem maradhat kemény. A palacsintát tényleg látni kéne: mi a baj vele?
A főzést úgy tanulja meg az ember, hogy el is ront ételeket.
Szerintem túlzás, hogy mindent elrontasz, de ha úgy van, akkor nem tanultál az előző hibákból, azokra kell oda figyelni
Érdemes Youtube videókat is nézni, és nem csak recepteket, hanem konyhai praktikákat bemutató filmeket is.
Pl:
https://www.youtube.com/watch?v=5AKHFFha_K0&list=PLY94CkoEYX..
Rizs: veszel egy rizsfőzőt, azzal mindig tökéletes az eredmény.
Hús: főzés közben meg kell nézni, puha-e. Ha a villa szépen simán bele megy, akkor puha. Addig kell sütni, főzni.
Gomboc: ha főzni akarod, akkor forrásban lévő vízbe tedd, ha sütni, akkor forró serpenyő/olaj.
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás = tapasztalat
40 éve főzök, állítólag nagyon jól, mások véleménye alapján.
Nekem nem volt kitől tanulnom, net sem volt és hihetetlen förmedvényeket produkáltam. Mindenben nyersen ropogott a hagyma, a csirkének levágtam mindkét végét, átnéztem rajta mint egy távcsövön és ami belül fityegett, az leszedtem....és még sorolhatnám.
De nem adtam fel és kialakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!