Mindig elrontom a borsófőzeléket. Hogyan kell csomómentesen elkészíteni?
Mindig becsomósodik a borsófőzelék, nem tudom mitől, pedig folyamatosan kavargatom mialatt a vízbe teszem a habarást, és réteslisztből készítem. Engem nem izgat különösebben, mert gyerekkoromban is mindig így ettem, anyukám így készítette el. De már külön élek a párommal, és ő nem hajlandó megenni ha csomós. Mi a "titka", hogy ne legyen csomós?
Nagyon köszönöm a segítséget.
A habarást ne réteslisztből csináld, sima liszt erre jobb.
A sima lisztet tejben csomómentesre kevered, habverővel, úgy hogy közepes sűrűségű habarást kapj, ha csomómentes, magas láng mellett lassan belecsurgatod a főzelékbe a habarást és kanállal folyamatosan kevered.Amikor már kellően sűrű, azonnal be is fejezheted a főzést.
Én így csinálom és tulajdonképpen csomómentes.
Síma liszttel csináld, és egy trükk:
Vegyél egy zárható tetejű befőttes üveget. Tedd bele először a folyadékot, majd a lisztet. Zárd le a fedővel az üveget és jól rázd össze a benne levőket.
Ezután lassan csurgasd bele a főzelékbe, és kevergesd állandóan. Így biztosan nem lesz csomós.
Tejszínnel is felengedheted, úgyis nagyon finom.
3-as voltam.
4-es, a trükködet inkább kukázd, lévén, hogy egy rántásnál a lisztet meg is kell ám pírítani:D
Szóval szerintem a "fözőtudományoddal" ne dicsekedj:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!