Hogy készítsem el a borsófőzeléket? Fagyasztott borsóból készíteném!
Szerintem felesleges bele a tejföl.
Leírom az én receptemet, ami majdnem ugyanolyan, mint a menzás (amúgy anyóstól tanultam):
1 kg (fagyasztott) borsóhoz kis olajon megdinsztelek egy közepes fej apróra vágott hagymát, majd ráteszem a borsót. Ha átmelegedett, megszórom kb. 2-3 evőkanál liszttel, jól elkeverem és felöntöm vízzel, több részletben, hogy ne legyen csomós. Sózom, borsozom. Én cukrot nem szoktam bele rakni, de ez ízlés dolga :) Utána felöntöm tejjel, majdnem 1 liter belemegy, ha te is kevés borsóval és sok trutyival szereted, mint ahogy a menzán volt :) Addig főzöm, míg megpuhul a borsó és besűrűsödik a lé.
Én a végén meg szoktam szórni friss, apróra vágott petrezselyemmel is, mert egyrészről imádom az ízét, másrészről az is tele van vitaminnal :)
Jó étvágyat!
Szerintem ettől egyszerűbb módja nincs, csak természetesen az alapanyag nem finomfőzelék alap, hanem borsó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!