Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsem el a borsófőzel...

Hogy készítsem el a borsófőzeléket? Fagyasztott borsóból készíteném!

Figyelt kérdés
2011. dec. 15. 20:47
 1/4 anonim ***** válasza:
2011. dec. 15. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
szuper! köszi
2011. dec. 15. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges bele a tejföl.

Leírom az én receptemet, ami majdnem ugyanolyan, mint a menzás (amúgy anyóstól tanultam):

1 kg (fagyasztott) borsóhoz kis olajon megdinsztelek egy közepes fej apróra vágott hagymát, majd ráteszem a borsót. Ha átmelegedett, megszórom kb. 2-3 evőkanál liszttel, jól elkeverem és felöntöm vízzel, több részletben, hogy ne legyen csomós. Sózom, borsozom. Én cukrot nem szoktam bele rakni, de ez ízlés dolga :) Utána felöntöm tejjel, majdnem 1 liter belemegy, ha te is kevés borsóval és sok trutyival szereted, mint ahogy a menzán volt :) Addig főzöm, míg megpuhul a borsó és besűrűsödik a lé.

Én a végén meg szoktam szórni friss, apróra vágott petrezselyemmel is, mert egyrészről imádom az ízét, másrészről az is tele van vitaminnal :)

Jó étvágyat!

2011. dec. 16. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ettől egyszerűbb módja nincs, csak természetesen az alapanyag nem finomfőzelék alap, hanem borsó:

[link]

2011. dec. 16. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!