Hogyan tudnám megcsinálni jól a rántott halat? Fagyasztott halfilét szoktunk venni, de ha beleteszem panír után az olajba teljesen lejön róla a panír, olyan mintha csak halat sütnék.
Enged ki a halat. Fontosa ,hogy forró legyen az olaj.
A tengeri hal filét én igy szoktam csinálni. finom ropogos.
Rizs lisztet tojást és hideg vizet simára keverek,palacsinta sürüségüre .Teszek bele csipet sütöport. Ebbe bele mártom a halakat és már megy is a forró olajban..
A magyar rizs liszt nem jó mert az állaga nem olyan lesz : /A magyar rizs liszt 60 %tartalmaz buza lisztet.../ Kinait vegyél a keleti füszeresben.
Kukorica lisztel is csinálhatod...
a kiengedett. sózott halat még töröld át alaposan papírtörlővel, szinte megszorongatva, hogy ne legyen vizes.
aztán lehet rendesen panírozni, és a két tenyered között nyomkodd rá a prézlit is.
valóban legyen forró az olaj, és csak rövid ideig kell sütni.
ahogy összekapja az első felét, már fordítsd is meg, hogy a másik felén is kapja össze a prézlit.
utána már csak pár perc, még újra megfordíthatod, a szép aranyszínű bunda eléréséig.
tipp. a tojásba keverj egy kanál tejfölt habverővel csomómentesre, így a panír is finom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!