Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lett rémes a rántott...

Mitől lett rémes a rántott húsom? Mire megpuhult a husi, szinte megégett a panír, lejjebb vettem a hőfokot, h ne égjen meg, erre teleszívta magát nekem olajjal. Mit csináltam rosszul?

Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 21:09
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Életem első rántott húsa.. most úgy érzem, ne is lássak többet iyen kaját. :(
2011. márc. 27. 21:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Milyen hús?

Ha szelet hús érdemes vékonyabbra kloffolni, könnyebben átsül, ha pl csirkecomb be kell kell vágni a csont mellett, szintén gyorsabban átsül.

Nem túl forró olajban kell sütni, olyanban, hogy belerakod a húst és finoman pezsegni kezd.

Ha hidegebb megszívja magát, ha melegebb megég.

2011. márc. 27. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
42%
Ne add fel! elején nem ment máskor jobban fog menni. Amúgy előtte főzd meg egy kicsit a húst hogy megpuhuljon és utána panír majd sütés nekem ez évek óta bevált módszer
2011. márc. 27. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Karajból csináltam. Köszönöm a válaszod.
2011. márc. 27. 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ne főzd előre, fölösleges macera, ráadásul az ízek egy részét is kifőzöd belőle...

Próbálkozz kisebb adagokkal, menni fog az, nem bonyolult, de egy kis sültkrumplival meg fogja hálálni a dolgot. :)

2011. márc. 27. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az a trükk (egyébként ez bármilyen húsra igaz), hogy először viszonylag alacsony hőmérsékleten csinálod, de azért pezsegjen az olaj. Így átsül. Aztán ha úgy ítéled, hogy nagyjából kész van, akkor felveszed magasabb lángra, hogy megpiruljon.

A lényeg, hogy ne csüggedj... én az első zöldséglevesemet konkrétan odaégettem! Ma meg istenit főzök, még a párom szerint is :)

2011. márc. 27. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A rántott húst nem kell papírvékonyra kiverni, mert kiszárad sütéskor és csak lassan szabad sütni, szinte éppen gyöngyözzön a... micsoda is? Mert én bizony zsírban sütöm és nem szívja be hús, meg a panír. Lehet, hogy tovább tart megcsinálni, de olyan finom puha, porhanyós lesz a hús, hogy megéri.
2011. márc. 27. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
ne izgulj! nekem az első rántott cukkinim konkrétan egy panírjától fosztott olajszivacs lett :D azóta meg én főzök még anyuékra is néha.. :) egy kudarc nem a világ (mi sem bizonyítja jobban, hogy életem első sütijét flexxel kellett szeletelni, most meg már "rendelnek" tőlem osztálytársaim bulikra :D)
2011. márc. 27. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 doboszoli ***** válasza:

Ha disznót rántok, bő zsírban sütöm, közepes hőfokon.

Javaslat:

A húsokat 4-5 alkalommal fordítsd meg a sütés során, vagyis az egyik felét ne süsd készre egyszerre. Közel 30 év konyhai tevékenység után, két éve a tóparton lestem el ezt a trükköt, azóta átértékelődött a rántott hús nálam.

Köszönöm, Márti!!

2011. márc. 28. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat :) Az a durva, h nem ma kezdtem főzni, valószínű, h tegnap inkább ágyban kellett volna maradnom főzőcske helyett, mert a húsleves se lett olyan, mint szokott. A rántott hússal meg még számolok az árulásért! :)
2011. márc. 28. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!