Mitől lett rémes a rántott húsom? Mire megpuhult a husi, szinte megégett a panír, lejjebb vettem a hőfokot, h ne égjen meg, erre teleszívta magát nekem olajjal. Mit csináltam rosszul?
Milyen hús?
Ha szelet hús érdemes vékonyabbra kloffolni, könnyebben átsül, ha pl csirkecomb be kell kell vágni a csont mellett, szintén gyorsabban átsül.
Nem túl forró olajban kell sütni, olyanban, hogy belerakod a húst és finoman pezsegni kezd.
Ha hidegebb megszívja magát, ha melegebb megég.
Szerintem ne főzd előre, fölösleges macera, ráadásul az ízek egy részét is kifőzöd belőle...
Próbálkozz kisebb adagokkal, menni fog az, nem bonyolult, de egy kis sültkrumplival meg fogja hálálni a dolgot. :)
Az a trükk (egyébként ez bármilyen húsra igaz), hogy először viszonylag alacsony hőmérsékleten csinálod, de azért pezsegjen az olaj. Így átsül. Aztán ha úgy ítéled, hogy nagyjából kész van, akkor felveszed magasabb lángra, hogy megpiruljon.
A lényeg, hogy ne csüggedj... én az első zöldséglevesemet konkrétan odaégettem! Ma meg istenit főzök, még a párom szerint is :)
Ha disznót rántok, bő zsírban sütöm, közepes hőfokon.
Javaslat:
A húsokat 4-5 alkalommal fordítsd meg a sütés során, vagyis az egyik felét ne süsd készre egyszerre. Közel 30 év konyhai tevékenység után, két éve a tóparton lestem el ezt a trükköt, azóta átértékelődött a rántott hús nálam.
Köszönöm, Márti!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!